Тримата бяха подбрали впечатляваща стилна и дръзка визия за червения килим

Свързани новини

05.09.2024 15:09

Педро Алмодовар блесна с розов костюм във Венеция и получи 17-минутни овации

Видян 255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емблематичният испански режисьор Педро Алмодовар и главните актриси в новия му филм "Съседната стая" - Джулиан Мур и Тилда Суинтън присъстваха на световната премиера на лентата, която се състоя по време на фестивала във Венеция. Триото получи бурни аплодисменти на прожекцията, които продължиха цели 17 минути, видя и съобщи Lupa.bg

Тримата бяха подбрали впечатляваща стилна и дръзка визия за червения килим. Алмодовар се появи в ярко розов костюм със златно перо на ревера си, което обаче може да бъде възприето и като палмова клонка по подобие на наградата "Златна палма" в Кан. Мур избра спираща дъха рокля шартрьоз с пайети. Суинтън заложи на драматична монохромна визия в сиво.




Първият англоезичен филм на Педро Алмодовар ще има премиера у нас, броени дни след премиерата си във Венеция. „Съседната стая“ ще има прожекция след церемонията по награждаването на международния кино-литературен фестивал „Синелибри“ – на 25 октомври, в зала 1 на НДК, в присъствието на международното жури, съобщават организаторите.

По думите им испанско-американската камерна драма е изключително поетична и просветляваща история за смисъла на живота и смъртта, за стойността на приятелството и емпатията в критични моменти.

Адаптация по роман на Сигрид Нунес, филмът изследва противоречивата тема за евтаназията. Близки приятелки в миналото, с времето Ингрид и Марта са се отчуждили - едната се е отдала на писането, другата е избрала професията на военния репортер. След години двете се срещат отново при неочаквани обстоятелства. Вглеждайки се в отношенията помежду им, „Съседната стая“ е номиниран за наградата „Златен лъв“.

Режисьор, сценарист, писател и продуцент Педро Алмодовар е носител на „Оскар“, „Златен глобус“, „Сезар“, „Златна палма“, а през 2019 г. на фестивала във Венеция му беше връчена награда за цялостно творчество. Филмите му се занимават с проблемите на идентичността, приятелството, страстта, семейството и майчинството.

Действието обикновено се развива на фона на определени социални и политически трансформации, героите са психологически достоверни, диалозите са пиперливи, а декорите и цветовете са истинска поезия. Алмодовар е майстор на сложните емоционални лабиринти и жизнеутвърждаващата мелодрама. Неотдавна на български език излезе неговият сборник с разкази „Последният сън".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.