Принц Уилям се вдъхновява от принцеса Даяна в личния си поход за премахване на бездомността

Свързани новини

28.10.2024 13:23

Принц Уилям протегна маслинова клонка към Хари

Видян 526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принц Уилям предприе помирителна стъпка във враждата си с принц Хари, като публично го назова за първи път от шест години насам. В нов документален филм Уилям разказва как принцеса Даяна е завела братята в приют за бездомни в Лондон като деца, за да им покаже реалността на живота извън двореца.


Филмът, озаглавен „Принц Уилям: Можем да сложим край на бездомността“, включва трогателни невиждани снимки на Уилям и Даяна в Пасажа в Уестминстър.


„Майка ми ме заведе в Пасажа, тя заведе и двамата с Хари там... Никога преди не бях ходил на подобно място и бях малко притеснен какво да очаквам“, обяснява Уилям.


Майка ми се зае с обичайната си задача да накара всички да се чувстват спокойни и да се пошегува с всички... Спомням си, че проведохме няколко добри разговора, играхме шах и разговаряхме.
„Срещаш хора, както и аз тогава, които ти дават различна перспектива“.


Принц Уилям подчерта, че състрадателният пример на принцеса Даяна го е подтикнал да образова собствените си деца по този въпрос.

Говорейки за знаков телевизионен документален филм, който ще бъде показан тази седмица, той казва: „Майка ми ме запозна с бездомността много отдавна.“ Уилям казва в предаването: „Почерпих вдъхновение и напътствия от това, което направи майка ми, особено по отношение на бездомните. През последните няколко години това нарасна повече. Когато бях много малък, майка ми започна да говори за бездомността - подобно на това, което правя сега с децата си по време на училищния курс.“



Даяна, принцесата на Уелс, още от ранна възраст води синовете си да посещават благотворителни организации за бездомни


Документалният филм показва как Уилям посещава същата благотворителна организация за бездомни хора, където майка му го е завела за първи път, когато е бил на 11 години, заедно с брат си Хари. Той е безгрижен, прегръща хората по време на коледен обяд и с удоволствие почиства чиниите и чашите, докато разговаря с тях. 


„Спомням си, че си мислех, че ако никой няма дом, всички ще са много тъжни, но беше невероятно колко щастлива среда беше това. Спомням си, че имахме хубави разговори, играехме шах и разговаряхме. Тогава ми хрумна, че има и други хора, които нямат същия живот като теб. Тя се погрижи, когато пораснахме, животът извън стените на двореца да е истински“.


Източник:mirror.co.uk



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

В добра кондиция започвате седмицата

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В добра кондиция започвате седмицата. Настроени сте да