Дебютният й роман „Лимонов сладкиш с маково семе“, се превърна във феномен за критиката и продажбите, като от публикуването му през 2016 г. са продадени над 250 000 екземпляра

Свързани новини

14.05.2024 10:05

Разкриват сложните женски желания в Семейни жени

Видян 115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристина Кампос изучава хуманитарни науки в Автономния университет на Барселона. Завършва магистърска степен в университета в Хайделберг, където работи и като координатор на Международния филмов фестивал. След като се завръща в родината си, започва кариера във филмовата индустрия – професия, която съчетава с писане.


Дебютният ѝ роман, „Лимонов сладкиш с маково семе“, както и неговата филмова адаптация жънат огромен международен успех. С втората си книга, „Семейни жени“, Кристина Кампос става финалист на Награда „Планета“ за 2022 г. Награда „Планета“ се връчва от 1952 г. и за седемте десетилетия от основаването си се е превърнала не само в литературно, но и в обществено събитие, което неизменно изпълнява поставената си цел: да насочи прожекторите към наградените автори и така да постигнат нива на разпространение и популярност, невъзможни до този момент. За изданието през 2022 г. са изпратени 846 ръкописа – рекорден брой в историята на наградата. Дебютният й роман „Лимонов сладкиш с маково семе“, се превърна във феномен за критиката и продажбите, като от публикуването му през 2016 г. са продадени над 250 000 екземпляра.


Той е преведен на десет езика, а филмовата му адаптация се радва на голям успех и печели няколко награди. След като Кристина Кампос става финалист на Награда „Планета“ през 2022 г., интересът към новия ѝ роман, „Семейни жени“, е неимоверен. Множество са срещите на авторката с почитатели и журналисти. Книгата ѝ едновременно забавлява и ни кара да се замислим върху много интимни въпроси. Какво се случва, ако желанието тласне една жена в обятията на чужд мъж, тя се влюби в него, но все още обича онзи невероятен човек, който е неин съпруг, а и изпитва обожание към общия им син си? Любов, страст и желание.


Три съставки, които могат да извисят живота, но и да създадат много усложнения. Точно това се случва с Габриела, главната героиня в тази книга, която усложнява живота си, когато се влюбва в любовника си и разбира, че в тази връзка има нещо повече от желание. За какво се разказва в романа „Семейни жени“? Габриела е семейна жена, която не просто обича съпруга си – тя го обожава. Но не го желае. А мъжът ѝ си проси интимност веднъж месечно. И Габриела му я дава, защото се чувства гузна, че вътрешно изгаря от страст към друг. Всяка сутрин тя се разминава на улицата с един и същи мъж. Погледите им се срещат и сърцето на Габриела забива учестено. По необяснима причина тя изпитва непреодолимо влечение към този непознат. Приятелките на Габриела също крият малки тайни от съпрузите си. Силвия от години не изпитва интимно удоволствие. Косима пък предприема отчаяни мерки, за да провери дали артистичният ѝ мъж я мами. Трите си дават подкрепа една на друга, защото, хванати в капана на ежедневието, понякога жените се събуждат в живот, който никога не са си представяли. Ето какво споделя авторката относно това как се е зародила идеята за „Семейни жени“: „Възникна, когато една моя приятелка ми каза, че не се гордее с това, че изневерява на съпруга си, и че започва да изпитва силни чувства към любовника си. Вдъхнових се от тази и други истории на мои приятели. Исках да разкажа какво е да си омъжена за прекрасен, интелигентен човек, да си създала здраво семейство и неочаквано да се появяви мъж, който те кара да преосмислиш целия си живот“.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог