Свързани новини

06.01.2012 12:26

Спасителят от магистрала Тракия стана Мъж на годината 2011

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стефан Стойчев, станал известен като "спасителят от магистрала Тракия", стана Мъж на годината 2011, предаде БГНЕС. На въпрос кое е по-трудно да спасяваш или да не спасяваш, Стефан Стойчев е категоричен: "За мен по-трудното е да стоиш отстрани и да гледаш хората как се мъчат. По-лесно е да влезеш и да спасиш хора, отколкото да стоиш и да ги гледаш. Онази вечер, когато влязох в автобуса, не съм се замислял. Там нямаш време да мислиш. По-трудно е да стоиш и да гледаш как хора се борят за живота си, а да не им помогнеш".


За Христо Мутафчиев, който беше достоен претендент за титлата, мъж на годината и жена на годината не са важни. Важно е всеки да си е на мястото. За актьора това значи да прави неща, които го удовлетворяват, него, публиката и цялото съсловие. "Мрънкането на българина трябва да се промени. Всеки да запретне ръкави, за да си оправи къщичката", смята Мутафчиев.


Треньорът по борба Симеон Щерев, също номиниран в конкурса, призна, че мъжеството се показва там, където рискуваш. "Мъж на годината за мен е човек, който не го е страх да влезе и да спасява хора. Това е мъжеството. Това, че аз си върша работата не ме прави повече мъж. Мъжеството се показва там, където рискуваш. Човек, който не го е страх да се хвърли в огъня и да спасява хора - това е мъжът", каза Щерев.


Номинираните за "Мъж на годината" досега се определяха от журналисти от национални и регионални медии. Волейболистът Матей Казийски е последният носител на титлата Мъж на годината. През 2010-та повече от 10 000 българи гласуваха за него. Казийски се състезаваше за отличието с вицепремиера Цветан Цветанов и новоизбрания президент Росен Плевнелиев, който тогава беше министър на регионалното развитие и благоустройството.


 


Снимка: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв