Свързани новини

02.02.2015 15:55

Стоянка Мутафова на сцената за рождения си ден

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неповторимата българска артистка Стоянка Мутафова ще посрещне 93-я си рожден ден на сцената днес, 2 февруари.


Когато тази вечер завесата в Сатиричния театър падне след края на постановката "Скакалци" по Ст. Л. Костов, публиката в залата ще чуе покана: "Моля, станете на крака. Да се поклоним пред таланта на нашата Стоянка Мутафова, която днес навършва 93 години".


Голямата актриса ще е на сцената за трети път около рождения си ден - първо в събота Мутафова играла в "Скакалци", а в неделя гостувала в Пловдив, където е г-жа Стихийно бедствие. Колегите не я пуснали без поздрави и подаръци и успяла да се прибере едва в полунощ, предава "24 часа".


"На нея самата, която е неуморна, този път наистина много дойде. Преуморена е. То не бяха тв интервюта, то не бяха вестници. И всичко е заради този пусти "Гинес". Няма време кога да се обърне. Трябва да се даде възможност да си почине, да си поеме дъх", категорична е дъщеря Мария Грубешлиева-Муки. 


Днес Стоянка от сутринта е на снимки в тв медии и Муки ще успее да види майка си едва на тържеството в Сатирата. 


"То ние с нея си се поздравяваме всеки ден, а и тя не обича много - много излишни приказки и клиширани благопожелания", казва Муки, предупреждавайки, че Стоянка днес едва ли ще си вдига телефона.


Торта "Гараш", която е с най-много шоколад, знаейки, че актрисата е любителка на лакомството, са приготвили от Министерството на културата. На нея пише: "На неповторимата Стояна!". А за поздравителния адрес от ведомството на Вежди Рашидов са избрали стих на Елисавета Багряна: "Как ще спреш ти мене волната, скитницата, непокорната, родната сестра на вятъра, на земята и на виното... мене как ще спреш".



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион