Viasat HISTORY представя Титаник в цвят

Свързани новини

12.09.2024 12:09

Viasat HISTORY представя Титаник в цвят

Видян 234 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Титаник" е най-колоритният и зрелищен кораб, плаващ през 1912 г., но историята му често се разказва в черно и бяло. Сега корабът се разкрива в истинските си цветове със снимки и филмови кадри, които са специално оцветени за този филм - много от тях за първи път - оживявайки хората, построили най-известния кораб на 20-ти век, и тези, които са плавали на него. По думите на историка Гай Уолтърс:


„Кара те да осъзнаеш, че тези хора не са съществували в черно-бял свят. Те са съществували в свят, толкова пъстър, колкото нашия". Новият документален филм в две части „Титаник в цвят“ дебютира по Viasat History на 22 септември в 22:00 часа с повторение на 26 септември и 3 октомври в същия час. „Няма нищо по-сигурно, което да прави период от историята да изглежда недостижим, от купища черно-бели филмови кадри – те карат ума да се дистанцира. Затова с удоволствие използвахме оцветяване, за да разкажем историята на може би най-известния кораб в света,“ разказва режисьорът на „Титаник в цвят“ Джонатан Майо. „Разбира се, всички знаят за филма на Джеймс Камерън „Титаник“, но ние смятахме да използваме снимки и филмови кадри на действителния кораб.“ Има доста снимки на Титаник, на оцелелите и последствията – много от тях рядко виждани досега, а ние имахме екип от трима колористи, които свършиха невероятна работа. Въпреки голямото количество филмови кадри в интернет, почти всички са от сестринския кораб на Титаник - Олимпик, който беше първият, който отплава и така получи по-голямата част от вниманието. Всичко, което съществува от Титаник, е една минута филм от него в корабостроителницата Harland and Wolff, където изглежда мръсен и недовършен.


Беше добре, че успяхме да оправим записа и да съживим незавършения кораб. "Цялото оцветяване на филма беше направено от компанията Filmfinity и тяхната основна задача беше да трансформират промоционални кадри на Олимпик от 1921 г. Корабите са били почти идентични, така че това е чудесен начин да видите как би изглеждал Титаник в морето, когато е в пълна изправност,“ разказва още Майо. Продуцентският екип на Титаник в цвят имаше мантра: „Забравете нитовете!“ Не се интересувахме много от конструкцията на лайнера, а вместо това - от живота и преживяванията на хората, които са плавали с него. И не спряхме до потъването на кораба, както правят толкова много игрални и документални филми; проучихме емоционалното и психологическото въздействие върху общности като тази в Саутхемптън, например, който е дом на три четвърти от екипажа на кораба. „Един особено емоционален момент за мен беше да видя бордовия дневник от архивите в Саутхемптън, написан от директор на училище в същия следобед, когато лайнерът потъва, който отразява колко разстроени и стресирани са били децата, тъй като се страхували, че са загубили бащите си. Интервюирахме и хора, които са имали родители на Титаник,“ разказва режисьорът. „Да погледне в очите на някой, който е бил толкова близо до случващото се, надявам се, ще бъде специален момент за публиката.“ Снимахме търг на сувенири от Титаник и имахме привилегията да можем да се докоснем до някои от експонатите. Да пипнеш палубно одеяло на White Star Line, което е било на Титаник, както и една от спасителните лодки, беше невероятно!


Думата "Титаник" е една от най-известните в английския език и всеки знае историята, но се надявам, че представяме някои нови факти на публиката. Например, известно е, че Титаник е нямал достатъчно спасителни лодки за всички на борда, но все пак е имало четири повече от необходимите, според разпоредбите от 1912 г. Друго нещо, което научихме е, че Фредерик Флийт - наблюдателят, който забелязва опасността твърде късно, приключва дните си като продавач на вестници в Саутхемптън. Хората му крещели: „Здравей, Фред! Виждал ли си айсберги напоследък?“. „Титаник в цвят“ дебютира по Viasat History на 22 септември в 22:00 часа.

 

















Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от