Свързани новини

19.07.2012 15:27

20 000 пазят олимпиадата от терористи

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 дни преди началото на 30-ите летни олимпийски игри в Лондон и ден след атентата на летището в Бургас, бройката на хората, които ще се грижат за безопасността на атлетите и зрителите, достигна почти 20 000 души.


В последния момент още 2000 военни са мобилизирани, съобщи министърът на спорта на Великобритания Хю Робъртсън. Миналата седмица правителството увеличи армейските части за олимпиадата с още 3500 души и техният брой достигна до 17 000, след като стана ясно, че G4S (фирмата, която у нас се прочу с обира на Жоро Инкасото) не може да осигури необходимия персонал, който да следи за сигурността.


Впрочем, знаменитите английски тайни служби Ми-6 и легендарният Скотланд ярд са на нокти, след като медиите отвъд Ламанша гръмнаха, че осем души, които са в списъка с потенциални терористи и членове на Ал Кайда, са били допуснати до Лондон. Пробивът в сигурността е станал на летище Хийтроу, където кацат повечето делегации за Игрите.


По неясни причини осмината, които са били в забранителния списък, са били пропуснати, без дори да им се проверят документите. След това били разпознати по камерите на Хийтроу. Вече обаче било късно да бъдат търсени в британската столица.


Ал Кайда (организацията на убития Осама Бин Ладен), още преди време обяви, че смята да атакува олимпиадата, и британците са бесни от бездействието на властите по случая. Интересното е, че дори в олимпийските делегации има хора, които по друг начин никога няма да бъдат допуснати на Острова. Шри Ланка включи в делегацията си хора от Тамилските тигри, които имат забрана да стъпват в Англия.


Заради проблемите с охраната, изкуствена бомба бе внесена преди около месец на самия Олимпийски стадион, където ще бъдат основните състезания. Властите пък поставиха зенитни установки на покривите на жилищни сгради, като така си навлякоха гнева на хората в тях, че ги правят директна мишена на евентуален терористичен удар.


Англия още не може да преодолее шока от атентатите от 7 юли 2005 г., когато след взривове в лондонското метро и автобус отнеха живота на 56 души. Зад бомбения ужас, разбира се, отново седеше Ал Кайда.  



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог