Свързани новини

29.11.2019 11:31

8 отбора се класираха за 1/16-финалите в Лига Европа

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уулвърхямптън, Брага, Волфсбург, Спортинг (Лисабон) и АЗ Алкмаар се класираха за следващата фаза на турнира Лига Европа в мачовете от четвъртък, докато Арсенал претърпя домакинско поражение от Айнтрахт (Франкфурт) и ще трябва да чака последния кръг, предава Gong.bg.


Белгийският Гент, ЛАСК (Австрия) и АПОЕЛ (Кипър) също отиват в пролетния кръг. На полупразния "Емиратс" победното попадение за германците на Даичи Камада увеличи агонията на Унай Емери, а група фенове започнаха да крещят "Емери вън!".


В група F Арсенал е на върха с 10 точки, пред германския тим с 9, а Стандарт Лиеж също се надява, след като събра 7 след равенството 1:1 с Витория Гимараеш. Пиер Емерик Обамеянг откри резултата в 45-ата минута, но в рамките на 10 през второто полувреме- в 55-ата и 65-ата японският нападател Камада вкара два гола. С този мач се оформи серия от 7 срещи за артилеристите във всички турнири без победза. Агенция Ройтерс мелодраматично отбелязва, как "в минутите до края на мача 48-годишният Емери е стоял самотен край тъчлинията, гледайки как предизвикващия съжаление отбор се опитва да изравни".


Спортинг (Лисабон) нямаше подобни проблеми и отнесе ПСВ Айндховен с 4:0, за да си гарантира класирането напред от група D. По същото време ЛАСК (Австрия) удари Розенборг като гост в Норвегия и продължава към пролетния кръг. В група А лидерът Севиля победи с 2:0 Карабах (Азербайджан) с голове на Брайън Хил в 61-ата минута и на Мунас Дабур в 92-ата, който вкара след асистенция на 18-годишното ляво крило Хил.


Със същия резултат Апоел (Кипър) отнесе с 2:0 Дюделанж Люксембург и си гарантира 2-ата позиция. Урош Матич от дузпа в 12-ата минута и Йоргос Мекрис в 43-ата се разписаха за кипърците, а двата отбора получиха по един червен картон в края на срещата. Лацио постигна победа с 1:0 над румънския ЧФР Клуж, за да запази шансовете си в група Е. Но все пак румънците имат 9 точки, с 3 пред Лацио и при равенство у дома със Селтик в последния кръг ще си гарантират продължаване. Селтик вече се е класирал в същия поток, след като удари с 3:1 на собствен терен френския Рен.


В група В битката ще остане до последния съдийски сигнал, след като Малмьо удари с 4:3 Динамо (Киев) и излезе на 2-а позиция. По същото време фаворитът Копенхаген взе три точки при гостуването си на Лугано с единственото попадение на Николай Томсен. Така датчаните събират 9 точки по най-пестеливия възможен начин- пет гола в пет мача. Динамо е на 3-о място с 6 и ще се надява щастлива развръзка в последния кръг на 9-и декември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей