Свързани новини

26.09.2019 16:29

България очаква 55 квоти за игрите в Токио

Видян 2315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на квотите за олимпийските игри в Токио и спечелване на повече медали очаква министърът на спорта Красен Кралев от българските спортисти. Пред парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта той представи прогнозата на министерството, която е за 55 квоти.Това е с 10 повече от игрите в Рио де Жанейро преди четири години.


До този момент България има сигурни 10 квоти за Токио – две в плуването, две в спортната стрелба, две в леката атлетика, три в художествената гимнастика и една в борбата. "Пращаме 14 спортисти за тези десет квоти, които имаме за момента. Това обаче е първоначална цифра. За сравнение - в Рио имахме представители от 14 вида спорт, 45 квоти и 53 участници", обобщи Кралев пред парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта.


Министърът представи пред комисията прогнозите на спортното министерство за квотите, които България може да вземе за игрите в Токио. Според Кралев в почти всеки спорт може да има същия или дори по-голям брой участници от олимпиадата в Рио. "Големият въпрос е в тениса, където не се знае дали Григор Димитров ще участва в купа Дейвис”. Както 19’ многократно е писал хасковлията трябва да играе поне един път с отбора на България в турнира, за да спечели квота за игрите в Токио. Това почти сигурно ще се случи, защото в противен случай Димитров ще загуби много пари от спонсорски договори.


"По начина, по който ги смятаме, сега очакваме 55 квоти да се получат. Това е оптималният резултат, който можем да получим. Надявам се и съм сигурен, че имаме възможности за по-добро представяне като брой медали", каза Кралев.


Спортовете, в които България нямаше представители в Рио, но се очакват в Токио, са карате, вдигане на тежести и таекуондо.


В Рио България спечели три медала – сребро на Мирела Демирева в скока на височина, бронз на Елица Янкова в категория до 48 кг в борбата и бронз на ансамбъла по художествена гимнастика.


Освен спортовете като бокс и художествена гимнастика, които получиха високи оценки от Кралев, на обратния полюс е борбата. Спортът, който е №1 по получени държавни средства за финансиране, има само една спечелена квота досега.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец