Свързани новини

07.05.2009 10:09

Барселона срещу Манчестър Юнайтед на финала в Шампионската лига

Видян 2223 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборите на Манчестър Юнайтед и Барселона ще спорят във финала на Шампионската лига, след като "каталунците" направиха 1:1 с Челси в реванша на "Стамфорд бридж" и ще се борят за трофея с "червените дяволи" на "Стадио Олимпико" в Рим на 27 май.


Срещата започна с опасно положение пред вратата на Петер Чех в 5-та минута. Комбинация между Лионел Меси и Шави доведе до изстрел на халфа на "каталунците", топката се удари в играч на "сините", но Жозе Босингва изчисти кълбото. Челси нанесе своя удар в 9-та минута. Франк Лампард стреля, къбото се удари в гърба на Яя Туре и попадна в Микаел Есиен, а ганайският халф със страхотно воле от около 30 метра вкара за 1:0. В 17-та минута, Челси направи поредната си добра атака, която завърши със силен шут на Лампард, но топката отиде в аут. Барселона опитаха да натиснат своя съперник и чешкия страж на домакините Чех трябваше да се намесва авторитетно на няколко пъти. В 21-та минута, Даниел Алвес стреля от фаул, който бе на около 40 метра от вратата на Челси, но бразилският национал нямаше как да порази целта от такава далечна дистанция. В 25-та минута, Дрогба застана зад топката при един фаул на границата на наказателното поле на Барса, който бе отсъден заради нарушение на Алвес срещу Флоран Малуда. Голмайсторът стреля с хубав вътрешен фалц, но Валдес изби в корнер. След него, Джон Тери можеше да вкара втори гол с глава, но топката мина в страни от вратата на "каталунците". До края на полувремето Барселона бе по-дейният тим на терена, но Челси водеше на почивката с 1:0. "Сините" започнаха много по-добре втората част и в 52-та минута Дрогба можеше да направи 2:0. Никола Анелка подаде на Дрогба, който бе сам в наказателно поле на гостите, нападателят излъга Джерард Пике и стреля, но Валдес показа класа и спаси опасния удар на африканеца. В 57-та минута, Дрогба отново бе изведен сам, но Яя Туре, който игра в този мач като централен бранител, се намеси авторитетно. Дрогба падна за дузпа, но не получи такава. Сейду Кейта пък получи хубав пас в наказателното поле на Челси и вместо да подаде на Ето'о, който бе непокрит, той би силно в трибуните на "Стамфорд бридж". Лео Меси изпробва силата на своя удар в 65-та минута, но удара му бе далече от вратата на английския гранд. Само минута по-късно, Барселона остана с човек по-малко. Никола Анелка бе изведен сам срещу Валдес, той си поведе топката, а съ�


�ародника му Ерик Абидал го събори. Реферът Йовребьо не се поколеба и вдигна директен червен картон на


френския национален бранител на гостите. Лампард застана зад топката при отсъдения фаул, но би по земята в аут в 69-та минута. Пике пък игра в своето поле с ръка в 82-та минута, но дузпа за Челси не бе отсъдена. До края на срещата, Барселона се опита да изравни и за да бъде драмата пълна бившият тим на Христо Стоичков успя да постигне своята цел в третата минута на продълженията. Топката попадна в Андрес Иниеста след грешка на Микаел Есиен и юношата на "каталунците" с прекрасен външен фалц прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Чех за крайното 1:1. От Челси протестираха за игра с ръка в края на мача, но норвежкият рефер не отсъди 11-метров наказателен удар. Така в крайна сметка, след невероятна драма в Лондон, Барселона отстрани Челси след 0:0 вкъщи и 1:1 в Лондон. Отборът на Хосеп Гуардиола се класира за финала в Рим, където ще срещне властващият шампион на Европа Манчестър Юнайтед. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте