19.10.2008 17:52

Бербатов вън от борбата за „Златната топка“

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал (Мадрид) с пет свои представители сред фаворитите за трофея


Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов не попадна в списъка от 30 играчи, които ще спорят за "Златната топка", публикуван от "Франс Футбол". Така втора поредна година, след като вкарва над 20 гола на Острова, Бербо, който отбеляза първото си попадение в Премиършип с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Уест Бромич, не попадна сред най-добрите 30, според специалистите на френското издание.
С най-много представители сред фаворитите за трофея, цели 5, се отличава испанският шампион Реал Мадрид. Това са Ван дер Ваарт, Пепе, Рамос, Касийяс и Ван Нистелрой. Европейският клубен шампион и първенец на Англия Манчестър Юнайтед има четири представители, а именно Кристияно Роналдо, който е и фаворит номер едно за трофея, както и Ван дер Саар, Рууни и Видич. Челси се отчита с трима свои футболисти - Михаел Балак, Дидие Дрогба, Франк Лампард. Ливърпул и Барселона са представени от Фернандо Торес, Стивън Джерард, Самуел Ето`o, а аржентинската звезда Лионел Меси е основен конкурент на Роналдо. За титлата ще се борят също звездата на Лион Карим Бензама, стражът на Ювентус Джанлуиджи Буфон, Емануел Адебайор от Арсенал и Андрей Аршавин от Зенит. Европейският шампион Испания има седем представители в топ 30 - Торес, Фабрегас, Рамос, Касийяс, Вийя, Сена и Шави.
От настоящите носители на отличието единствено Кака от Милан е в списъка, докато победителите през 2006 - Фабио Канаваро, 2005 - Роналдиньо, 2004 - Андрий Шевченко, 2003 - Павел Недвед, 2002 – Роналдо и 2001 Майкъл Оуен са аут. Вън от борбата за приза, който ще бъде връчен на 2 декември в Париж за пръв път от 1999 г. насам остава и Тиери Анри.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Газова сделка

Русия и Иран сключиха споразумение за доставка на газ

Руският енергиен гигант "Газпром" ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще искате да ви оставят на мира

Ще искате да ви оставят на мира, за да можете да