02.10.2008 13:18

Ферер и Гаске биха японците на Japan open

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защитаващият титлата си Давид Ферер и Ришар Гаске елиминираха надеждите на домакините в двубои на откритото първенство на Япония.
Испанският победител от турнира във Валенсия се справи с Такао Сузуки с 4-6, 6-3, 6-2, а французинът Гаске пък отстрани тийнейджърът Кей Нишикори с класическа победа от два сета 6-1, 6-2, като има вероятност да двамата победители да играят полуфинал.
Сузуки успя да отбележи девет аса в първия сет и да пробие два пъти сервиса на Ферер, който обаче не допусна това да се случи до края на мача. „Беше много тежък двубой, Такао игра много добре в първия сет. Може би когато спечелих пробив за първи път във втория сет си повярвах, че мога да се наложа и след това в третият сет ми бе значително по-лесно”, сподели след срещата победителят Ферер. Победата на Гаске бе много по-лесна. Мачът му продължи само 55 минути, като Нишикори дори не стигна до точка за пробив. „Играл съм с много от най-добрите играчи и имам много повече опит от него, но той е наистина талантлив тенисист и аз бях наистина съсредоточен в срещата си с него”, заяви 22-годишният Гаске, който отбеляза три последователни аса, с които ефектно приключи мача. „Трябваше ми увереност и успях да я придобия. Видях, че Кей е малко нервен днес, особено след като поведох с 3-0. Това бе добре за мен, признавам, че момчето има добър форхенд и бекхенд”, добави Ришар.
18-годишният японски тенисист пък коментира: „Той игра много добре, атакуваше бързо. Аз не успях да покажа какво мога, той наистина ме затрудняваше с доброто си представяне”. Младата японска надежда направи професионалния си дебют миналата година и спечели първата си титла на турнира Делрей Бийч, като стана едва вторият японец с ATP трофей.
Ферер ще срещне на четвъртфинал аржентинецът Хуан Мартин Дел Порто, който победи Ярко Ниеминен 6-1, 6-3, а Гаске ще срещне шампионът в турнира през 2003 Райнер Шутлер от Германия, който трудно успя да победи руснакът Михаил Южни 6-3, 6-7 (12-14), 6-4./


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби