Свързани новини

13.12.2021 10:22

ФИА отхвърли двете жалби на Мерцедес, Верстапен официално е шампион

Видян 1252 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стюардите на Гран При на Абу Даби отхвърлиха и двата протеста, които бяха внесени от тима на Мерцедес след края на състезанието, в което след много драма Макс Верстапен победи Люис Хамилтън с изпреварване в последната обиколки и спечели първата си титла във Формула 1.


Двете възражения от страна на Черните стрели бяха свързани със случилото се в последните два тура и решенията на рейсконтрола свързани с рестарта на надпреварата.


Първият протест бе свързан с потенциално изпреварване от страна на Верстапен срещу Хамилтън преди прибирането на колата за сигурността. Комисарите прецениха, че пилотът на Ред Бул действително в един момент е бил пред своя съперник, но това е било част от дебненето преди подновяването на състезанието и затова не санкционираха нидерландеца.


Вторият протест бе свързан с решението на състезателния директор Майкъл Маси да пропусне пет затворени с обиколка коли точно преди рестарта, което доближи Верстапен до ауспуха на Хамилтън. С новите си меки гуми нидерлнадецът нямаше проблем в битката си с пилота на Мерцедес и го изпревари с агресивна маневра в спирането за петия завой.


Освен това комисарите прецениха, че състезателният директор има правото да контролира използването на колата за сигурност. Също така самият Маси категорично заяви, че се е позовал на споразумение между отборите, където е възможно състезанията да завършват при условията на „зелен флаг“.


Така след близо 5 часа на дебати и двата протеста на Мерцедес бяха отхвърлени, а Макс Верстапен запази своята първа титла във Формула 1.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Сена 13.12.2021 11:44

    Егаси правилата - идва опашкар в последната обиколка със свежи гуми, слагат го отпред и взема купата. Какво правим другите 57 обиколки? 3 пъти гуми сменя, бута се, смукаха го с въздух за да е по-бърз, какво ли не, сигурно щяха да сложат още 20 обиколки докато не му се отвори парашута !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 13.12.2021 11:43

    Утре очаквам Тото Волф да пусне две жалби: - една срещу Мик Шумахер, че намигна на русата асистентка на Хамилтън и тя затвори чакрата на Латифи и той катастрофира, за да може бащата на Мик да запази рекорда от брой световни титли - друга срещу Латифи и неговият отбор Уилямс-МЕРЦЕДЕС, че са взели пари от RedBull, за да катастрофира нарочно, да влезе safety car и Верстапен да спечели.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще внасяте суматоха около себе си

Днес ще внасяте суматоха около себе си. На ум ще ви