Това е втората му загуба от Лехечка след тази в Стокхолм през миналата година и така чехът вече води с 2 на 1 победи в тяхното съперничество.

Свързани новини

12.04.2023 16:42

Григор Димитров изигра много слаб мач и отпадна от Иржи Лехечка

Видян 5256 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров изигра много слаб мач във втория кръг на Мастърс-а в Монте Карло и отпадна. Българинът отстъпи с 6:7(4), 4:6 от най-добрия чешки тенисист Иржи Лехечка, като това ще е голям удар за класирането му в ранглистата. Мачът на втория по големина корт продължи час и 41 минути.


Гришо ще загуби поне шест позиции от понеделник, тъй като не успя да защити голяма част от точките си, които завоюва през миналата година с достигнатия полуфинал.


Мачът започна напрегнато и за двамата, като те допуснаха по един ранен пробив. Григор постигна нов пробив при 4:3 със супер отиграване, а още в следващия гейм спаси два брейкбола. Той гледаше уверено към спечелването на първия сет, но допусна пробив за 5:5. После изпусна да поведе с 6:5 при сервис на чеха и се стигна до тайбрек. Там през цялото време световният №42 имаше аванс и спечели със 7:4 точки.


В началото на втория сет двамата сервираха по-добре, макар още в първия гейм Григор да трябваше да спасява нова възможност за пробив. Нови такива нямаше до 4:4, когато Лехечка постигна пробив на нула след поредните непредизвикани грешки от ракетата на българина. След това чехът затвърди пробива и затвори сета и мача.


Това е втората му загуба от Лехечка след поражението в Стокхолм през миналата година и така чехът вече води с 2 на 1 победи в тяхното съперничество.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв