Свързани новини

12.03.2013 11:03

Григор Димитров излиза срещу световния №1 в тениса

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс с награден фонд 5 милиона долара, като отстрани квалификанта Матю Ебдън с 6:4, 6:4. По този начин Гришо си осигури мач с водача в световната ранглиста Новак Джокович. Двубоят от третия кръг е вторник срещу сряда на централния корт. Димитров за първи път е поставен в основната схема на Мастърс турнир и почиваше в първия кръг. Хасковлията не срещна особени проблеми с 25-годишния Ебдън, който е 113-и в класацията на АТП в момента.


По един пробив във всеки от сетовете беше достатъчнен на нашето момче, за да пречупи съпротивата на 188-сантиметровия австралиец. Григор проби още в откриващия гейм и това му позволи да диктува събитията на корта. Победата е втора за Димитров срещу Ебдън и му донесе 26 000 долара от наградния фонд и 45 точки за ранглистата. Гришо ще се изправи срещу Джокович за втори път. Двамата вече играха помежду си миналата година, когато сърбинът спечели с 6:3, 6:2 в Шанхай.


Джокович изненадващо вчера се затрудни с Фабио Фонини и стигна до успеха в три сета - 6:0, 5:7, 6:2. Сърбинът отвя съперника си в първия сет само за 19 минути, но после загуби концентрация и позволи на италианеца да измъкне втората част. Все пак, по-голямата класа на Ноле си каза думата и той записа четвърта победа в четирите си досегашни мача с Фонини.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак