09.10.2017 15:10

Григор вече е пети в битката за финалите на ATP

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров прогресира в класацията за финалния Мастърс турнир в Лондон, който ще се проведе между 12-19 ноември. Първата ни ракета вече заема 5-ото място с актив от 3275 точки, спечелени от началото на годината. Както е известно, за престижната надпревара се класират първите осем в сезонната ранглиста.


26-годишният хасковлия има шансове да увеличи още актива си при добро представяне на Мастърс турнира в Шанхай, който ще се проведе през тази седмица. Димитров е поставен под №6 в основната схема и ще почива в първи кръг, а във втория ще срещне победителя от от мача между участващия с уайлд кард Чжъ Чжан  и Рийън Харисън.


Българинът никога в кариерата си не е прескачал втори кръг, като има четири отпадания в тази фаза от петте си участия досега.


В същото време Димитров отстъпи с едно място в световната ранглиста при мъжете и вече е на 9-ото място в класацията. Той бе изпреварен от контузения Стан Вавринка, който не е играл в официален мач от юли. Причината за отстъплението на българина е, че не успя да защити всичките си точки от миналогодишното достигане на финал в Пекин (б.р през тази година хасковлията отпадна на полуфинал след загуба от Рафа Надал).


При жените Виктория Томова остава първа ракета на България. Тя се изкачи с пет позиции до 151-ото място в света. Новият лидер в подреждането е румънката Симона Халеп, следвана от Гарбине Мугуруса и Каролина Плишкова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни