Резултатите показват, че това е било най-слабото представяне на най-успешния български тенисист след 2013 година

Свързани новини

02.09.2022 10:17

Гришо отпадна от US Open, с най-слаб сезон в Големия шлем от 2013 г.

Видян 5153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна US Open след загуба във втория кръг.


Поставеният под №17 отпадна след загуба 6:7(7), 5:7, 3:6 от представителя на домакините Брандън Накашима. Нашият тенисист пропусна няколко възможност за пробив в първия сет, а в тайбрека направи 3 двойни грешки. След загубения първи сет като че ли бившият №3 в света загуби и интерес към мача.


Резултатите показват, че това е било най-слабото представяне на най-успешния български тенисист след 2013 година. Този сезон Димитров стигна до трети кръг единствено на „Ролан Гарос“, където отстъпи на 16-ия в света тогава Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6. На Australian Open загуби, както и в Ню Йорк, във втори кръг от Беноа Пер, а на Уимбълдън беше принуден да се откаже на старта срещу Стив Джонсън. Това означава, че балансът на 31-годишния хасковлия е 4 победи и 4 загуби. В кариерата си той има общо 74 успеха и 48 поражения в Голямата четворка.


За сравнение: миналата година изигра 10 мача в Шлема, от които спечели шест и стигна до четвъртфиналите в Мелбърн. Най-запомнящият се сезон на Гришо в тези турнири беше през 2014 година, когато записа 12 победи от 16 срещи. Тогава българинът стигна до четвъртфинал в Австралия, където отстъпи в 4 сета на Рафаел Надал, а след това и до полуфинал на Уимбълдън, където имаше своите шансове срещу Новак Джокович, но загуби последните два сета в тайбрек. На US Open игра осминафинал, а в Париж отпадна на старта.


Година по-рано пък беше последното му завършване с отрицателен баланс в Големия шлем. Тогава той записа само три победи в седем двубоя, като стигна трети кръг в Париж (загуба от Джокович) и втори в Ню Йорк, а в Мелбърн и Лондон отпадна на старта.


Разликата на 2013-а с тази година е, че в три от случаите Григор отпадна от тенисисти извън топ 50 на световната ранглиста – Пер (№56), Джонсън (№93) и Накашима (№69).


Краят на турнирите от Големия шлем обаче не означава край на сезона за най-добрия български тенисист в историята. През септември Димитров е заявил участия на състезанията от категория АТР 250 в зала в Метц и София, където може да запише добри резултати, стига да е здрав и във форма, а защо не и да стигне до 16-ия си финал в Тура и първи от февруари 2018 година в Ротердам. А това ще накара всички да забравят предните неуспехи.


 Източник: БНР


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец