Григор Димитров изигра великолепен мач срещу Хуберт Хуркач и след победа в три сета се класира за своя първи четвъртфинал на Ролан Гарос.

Свързани новини

02.06.2024 22:35

Гришо се класира на четвъртфинал на Ролан Гарос за първи път в своята кариера

Видян 2124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров изигра великолепен мач срещу Хуберт Хуркач и след победа в три сета се класира за своя първи четвъртфинал на Ролан Гарос.


Димитров изигра най-силния си мач от началото на турнира точно тогава, когато това бе необходимо. Той надделя в ключовия тайбрек на първия сет, след което постепенно пое контрол върху мача. Първият му пробив в мача донесе успеха във втората част, а в третия сет игровото му предимство вече бе много ясно изразено.


Така при 14-ото си участие в Откритото първенство на Франция Димитров достига до своя първи четвъртфинал, след като през 2020-а и 2023-а губеше в четвърти кръг.


Постигнатото поставя Григор в една много елитна компания на малцината тенисисти, които са достигали до четвъртфинал на всеки един турнир от Големия шлем и от Мастърс 1000 сериите. Сред активните тенисисти това са постигали единствено още Новак Джокович, Рафаел Надал, Даниил Медведев, Марин Чилич и Анди Мъри.


За Григор това бе шеста победа от шест мача с Хуркач, което прави поляка най-удобния съперник в цялата кариера на Димитров. Това бе неговият успех №90 в турнирите от Големия шлем и пети на ниво „мейджър“ срещу съперник от топ 10.


На четвъртфинал във вторник Григор ще срещне победителя от вечерния мач на „Филип Шатрие“ между Яник Синер и Корентен Муте.


„Бяхте невероятни. Имах нужда от тази енергия. Имах доста къса нощ. Дойдох и просто ударих няколко топки преди мача. Не исках да изразходвам много енергия. Много е трудно да играеш срещу толкова добър приятел. Познаваме се добре с Хуби, тренираме често заедно. Знаех, че ще е труден мач. Разчитах на вас, на тялото си и винаги съм искал да стигна до тази втора седмица на Ролан Гарос. Това бе единственият турнир, на който не бях успял да направя тази допълнителна стъпка, но сега 15 години по-късно го направих“, заяви Григор в интервюто си пред Матс Виландер на корта.


„Когато играеш на клей, трябва да имаш много финес, да четеш добре корта. Не знаеш какви условия ще има. Аз обичам да използвам тялото си, да използвам вариативността си и когато трябва да ударя топката, да го правя. Хуби има невероятно докосване, насладих се на мача“, допълни тенисистът, който във вторник ще изиграе своя първи четвъртфинал на Ролан Гарос.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв