Хамзат Чимаев е получил спешна медицинска помощ заради неназован все още проблем, който го е принудил да се оттегли от насрочения за 22 юни сблъсък срещу Робърт Уитакър в UFC Саудитска Арабия.

Свързани новини

14.06.2024 16:05

Хамзат Чимаев спешно е приет в болница, оттегли се от битката с Уитакър

Видян 2054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хамзат Чимаев е получил спешна медицинска помощ заради неназован все още проблем, който го е принудил да се оттегли от насрочения за 22 юни сблъсък срещу Робърт Уитакър в UFC Саудитска Арабия, съобщи mma.bg

Чимаев, който е непобеден в кариерата си в UFC, се е оттеглил от предстоящия си сблъсък срещу Робърт Уитакър на 22 юни.

Съобщава се, че в главното събитие на UFC Саудитска Арабия Уитакър ще се изправи срещу заместника си по кратка покана Икрам Алискеров, бивш противник на Чимаев.

Чимаев има спорна медицинска история след първоначалното си, бързо издигане в звездния свят на UFC. Той страда от тежък пристъп на COVID-19, който едва не го уби и го принуди да спре кариерата си за месеци. Чимаев не се е бил от победата над бившия шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман с решение на UFC 294. Той е с баланс 2-0 в средна категория, след като направи пълен преход от полусредна.

Възходът на Чимаев към славата започна в разгара на пандемията COVID-19. В един момент той спечели три битки за два месеца, включително победите си в две седмици над Джон Филипс и Рис Маккий.

Неуспешното намаляване на теглото на Чимаев преди UFC 279 беше началото на скорошните сривове в кариерата му. След като първоначално трябваше да се изправи срещу Нейт Диас в главното събитие, пропуснатата категория го премести в подгряващото събитие и в двубой срещу Кевин Холанд в кратки срокове.

Хамзат Чимаев спечели с победи над Гилбърт Бърнс, Ли Джинглиан и Усман. Някога се смяташе, че е неизбежно той да се бие за титлата на UFC, но скорошната медицинска тревога поставя под съмнение този аргумент.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци