12.09.2018 09:49

Испания разби Хърватия с 6:0 в Лигата на нациите

Видян 2943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватският национален отбор поне за вечер ще забрави за героичното си представяне на Световното първенство в Русия.


Футболистите на Златко Далич получиха звучен шамар от Испания, губейки с 0:6 на Стадион Естадио Мануел Мартинес Валеро в Елче.


Срамното представяне в дебюта на тима в Лигата на нациите дойде след потресаваща игра в защита, но и футбол от изключително ниво, какъвто испанският отбор е свикнал да показва, пише Дир.бг.


Любопитното бе, че мачът започна с три много добри шанса световния вицешампион, които бяха пропуснати. След това Ла Фурия затанцува на терена и буквално се изгаври със своя съперник и му нанесе най-голямата загуба в историята.


Резултатът можеше да набъбне още, но играчите в червено направиха няколко пропуски в последните 20 минути, сякаш за да пощадят съперника.


Така тимът на Луис Енрике вече има две победи в своята група, в която е и Англия. След месец събитията се подновяват с гостуване на "Трите лъва" в Хърватия.


Първото опасно положение в Елче бе създадено от Иван Ракитич в шестата минута, чийто удар от границата на наказателното поле мина до лявата греда на Давид Де Хея.


В 14-а минута Иван Сантини направи голям пропуск след перфектен пас на Симе Вършалко. Това трябваше да е 1:0. Малко след това и Перишич изпусна след контраатака.


И след тези три добри шанса за "шахматистите", Испания поведе. В 23-а минута Дани Карвахал центрира перфектно с външен фалц към Саул и последният с глава даде аванс на домакините - 1:0.


В 33-а минута резултатът вече бе 2:0. Марко Асенсио изстреля фантастичен шут от от 25 метра, с който не остави шанс на Ловре Калинич. Това бе първи гол за младока с националната фланелка.


Само секунди по-късно талантът от Реал бе причината за още едно попадение. Той получи на флнага, влезе на вътре и отправи нов снаряд, който се удари в гредата и после в гърба на Калинич, за да влезе във вратата. Автогол и 3:0.


Четвъртият гол падна в 49-а минута. Родриго реализира след пас на Асенсио. В 57-а минута Серхио Рамос продължи добрата си голова форма от началото на сезона. Той реализира 14-ия си гол за Ла Фурия след центриране от корнер и нова асистенция на Асенсио.


Шестият гол бе дело на Иско в 70-а минута. Халфът на Реал също получи от Асенсио и с прецизен удар не остави шанс на Калинич. До края Родригои Тиаго направиха пропуски, но резултатът си остана унизителен за съперника.


 


В другите мачове от Лигата на нациите:


Исландия - Белгия 0:3


0:1 Азар (д 29'), 0:2 Лукаку (31'), 0:3 Лукаку (81')


Босна и Херцеговина - Австрия 1:0


1:0 Джеко (78')


Финландия - Естония 1:0


1:0 Пуки (12')


Унгария - Гърция 2:1


1:0 Салай (15'), 1:1 Манолас (18'), 2:1 Кленхейслер (42')


Молдова - Беларус 0:0


Сан Марино - Люксембург 0:3


0:1 Шано (9'), 0:2 Жоаким (45+1'), 0:3 Синани (52')



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот