Свързани новини

15.01.2010 15:20

Каварна с лиценз за маратон и полумаратон

Видян 1619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов официално връчи в Пресклуб "България" на кмета на Каварна Цонко Цонев лицензите от IAAF на трасето в Каварна за провеждане на състезания от най-висок ранг за маратон и полумаратон.


Цонко Цонев заяви пред репортерите, че тази година маратонът за Наградата на Каварна ще бъде балкански шампионат и държавно първенство. Общият награден фонд е 55 000 долара, който ще бъде разпределен между 8-те най-добри мъже и жени, а се обмисля да има специална премия за атлета, който евентуално даде време под 2 часа и 9 минути.
Каварна ще кандидатства за домакинството на световното първенство по полумаратон през 2012 г, като шансовете да спечели са много големи, обяви пред репортерите Добромир Карамаринов. Той подчерта, че тази година е много наситена от престижни международни прояви, като главните приоритети за националните ни състезатели са Световното първенство в зала в Доха от 12 до 14 март и Европейското първенство в Барселона от 26 юли до 1 август. Най-добрите ни атлети вече се готвят за първите стартове през сезона – държавното първенство в зала в края на януари в София и балканското в Атина на 20 и 21 февруари. На 19 и 20 юни е европейското отборно първенство в ІІІ дивизия в Малта, като целта на най-добрите ни атлети е България да се класира на първо място и да се изкачи в по-горната дивизия. На 4 юли нашата страна е домакин на Европейското първенство по планинско бягане в Сапарева баня, което е признание за отличните условия и безупречната организация на турнирите, които се провеждат у нас. Президентът на родната централа има и много ангажименти като делегат и наблюдател в Европейските отборни и индивидуални първенства, а той е първият българин, който бе избран за тийм-мениджър на отбора на Европа в Световната купа през август. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей