Свързани новини

14.10.2019 14:53

Кралев: Отношението към отборните спортове е тотално сбъркано

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че отношението към отборните спортове в България "е тотално сбъркано още отпреди 1990 г." Думите му дойдоха в контекста на проблемите във футбола и стъпките в търсене на промяна.


Министърът заяви, че очаква тази седмица президентът на БФС Борислав Михайлов да му представи концепцията за развитие на детско-юношеския футбол, приета преди десетина дни от Изпълнителния комитет на футболния съюз. По думите му държавата е готова да отпуска "сериозни средства в продължение на дълъг период", като министерството на спорта ще се ангажира да упражнява контрол при разходването им.


"Ясно сме показали през последните четири години, че държавата има промяна в отношението си към футбола. Не може повече от 30 години тя да е абдикирала от най-популярния спорт и да се очакват резултати. Отношението към футбола и към всички колективни спортове е тотално сбъркано още отпреди 1990 г. Стремейки се да показваме превъзходството на социалистическата система, залагахме само на индивидуални спортове, и то такива, в които медалите се постигат много по-лесно", каза Кралев пред БНТ.


"През 50-те, 60-те и дори в началото на 70-те сме имали големи успехи на олимпийски игри, световни и европейски първенства във волейбола,  баскетбола, футбола. След това нещата са объркани из основи", посочи той.


Кралев изтъкна, че в последните години държавата работи за изграждане на спортна инфраструктура, както и че се отпускат по над 1 млн. лева за школите.


"Най-големият проблем е физическата подготовка на младите играчи. В школите в цялата страна имаме едва четири-пет футболисти на средно европейско ниво по отношение на този вид работа. Има огромна пропаст между концепцията, по която работят нашите треньори, и тази, по която работят в Западна Европа", добави той.


Надеждите му са, че програмата за развитие на футбола е разработена със съдействието на колкото се може повече чуждестранни специалисти. "Дано да сме узрели, за да видим едно добро предложение и да бъде създаден добър проект, с който наистина след един цикъл от минимум шест години да имаме сериозни поводи за оптимизъм."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което