27.02.2009 17:25

Макруполос: Не знам как ги правите тези световни шампиони

Видян 1084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепрезидентът на Международната федерация по шах ФИДЕ Георгиос Макруполос изрази учудването си, че България създава световни шампиони по шахмат с 15 пъти по-малък бюджет от неговата родина Гърция, предаде БГНЕС.


"Бях изненадан когато разбрах какъв е бюджета на българската федерация. Учудих се, че правите световни шампиони с 15 пъти по-малък бюджет от Гърция. Представям си след като с толкова малко пари имате такива невероятни шахматисти, които стигат световния връх, какво бихте направили ако имахте по-голям бюджет. Искам да се обърна към г-н Първанов и г-н Станишев с молба да помислят как да увеличат бюджета на федерацията. Веселин Топалов успя да спечели всичко, което може да се спечели в шаха. Той доста време бе на световния връх и все още е водач в ранглистата. В последните години спечели доста силни международни турнири. Напълно заслужи шанса си да играе в световното първенство по шах. Камски също е постигнал много в неговата шахматна кариера. Достигането на върха и доказателство за това е играта му срещу Гари Каспаров. На следващото заседание на ФИДЕ ще обсъдим бъдещето на Камски за следващата световна корона. Пожелавам успех и на двамата", сподели Макруполос. В същото време от българската федерация съобщиха, че са започнали подписка за изграждане на Централен шахматен дом, която ще бъде изпратена до столичния кмет Бойко Борисов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв