МОК обяви 7 кандидати за нов президент

Свързани новини

16.09.2024 16:07

МОК обяви 7 кандидати за нов президент

Видян 597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем са кандидатите за нов президент на Международния олимпийски комитет (МОК). Те бяха официално представени днес от централата на олимпийското движение в Лозана, Швейцария, след като снощи в полунощ изтече крайният срок за подаване на документи.

Регистрирали са се шестима мъже и една жена членове на МОК. По азбучен ред на фамилните имена това са принцът на Йордания и президент на олимпийския комитет на страната Фейсал ал Хусеин, японският президент на международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, шведско-британският президент на международната федерация по ски (FIS) Йохан Елиаш, британският лорд и президент на световната атлетика (WA) Себастиан Коу, зимбабвийската легенда на плуването и настояща спортна министърка на страната си Кърсти Ковънтри, френският президент на международния колоездачен съюз (UCI) Давид Лапартиен и испанският вицепрезидент на международния съюз по модерен петобой (UIPM) Хуан Антонио Самаранч, син на покойния бивш президент на МОК.

Всеки от тях ще представи своята програма при закрити врата пред членовете на МОК на среща в Лозана през януари 2025 г. Изборът на нов президент ще бъде направен по време на 143-тата сесия на олимпийското движение от 18 до 21 март 2025 г. в гръцката столица Атина.

Настоящият президент Томас Бах обяви, че няма да се кандидатира за трети мандат, в последния уикенд от олимпийските игри в Париж 2024 това лято. Германецът заема поста от 2013 г.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби