21.03.2019 15:42

Националите си разделят € 2 млн. при класиране на Европейското

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският футболен съюз ще отпусне премия в размер на повече от €2 млн.,  ако националният ни отбор се класира за предстоящото европейско първенство. Тимът ни е в една квалификационна група със съставите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Първите два тима от всяка група ще се класират директно за шампионата на Стария континент. Останалите 4 квоти идват от Лигата на нациите, като за тях в зависимост от класиралите се през квалификациите може да има промени.


 Парите ще бъдат разпределени  в зависимост от броя изиграни мачове от футболистите. Очаква се в близките дни да има разговор по този повод между някои от тарторите, селекционера Петър Хубчев и отговорника за националните отбори и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. Състезателите най-вероятно ще бъдат представени от капитана Ивелин Попов и централния защитник Николай Бодуров. Засега за отделните мачове бонуси няма да има. При добро представяне обаче е възможно да има промяна.


Българският футболен съюз пък ще получи от УЕФА € 9,25 милиона, ако представителният ни тим се класира за Евро 2020. Това е повече от годишния бюджет на централата ни, която е заделила 18 млн. лева за 2019 г.


Националите ни стартират участието си в квалификациите за Евро 2020 днес с двубой срещу Черна гора. Съперникът ни изглежда сериозно е подценил нашия отбор. преди дни треньорът на Черна гора обяви, че не вижда добри български футболисти.  Вчера пък медиите в страната единодушно се обединиха около мнението, че равенството с България няма да е добър резултат.


В същото време Петър Хубчев извика голмайстора на Левски – Станислав Костов в тима. Футболистът на сините ще заеме мястото на контузения Кирил Десподов, който пропуска първите два мача за нашите. Двубоят с Черна гора е днес от 19:00 ч. на националния стадион Васил Левски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни