Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов вече е пълноправен член на академията за млади пилоти на отбора от Формула 1 Алпин

Свързани новини

14.02.2023 15:42

Никола Цолов влезе в академията на отбор от Формула 1

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов вече е пълноправен член на академията за млади пилоти на отбора от Формула 1 Алпин. Никола спечели титлата в испанската Формула 4 в дебютния си сезон в автомобилния спорт.
Роденият на 21 декември 2006 г. българин влиза в академията преди началото на настоящия сезон, тъй като в нея се допускат пилоти, които се състезават във Формула 3 или в шампионат на по-високо ниво. Последният възпитаник на академията, който стигна до Формула 1 е дебютантът на Макларън този сезон Оскар Пиастри.
През 2023 г. Цолов ще дебютира във Формула 3 за отбора ART Grand Prix и ще се състезава с №9. Вчера Никола стартира в тридневните официални тестове за тима си на пистата Сахир в Бахрейн, където в първия уикенд на март стартира новия сезон.


През тази година Формула 3 ще бъде една от подгряващите серии на Формула 1 в част от календара на световния шампионат. Никола Цолов дебютира във Формула 4 през 2022-а с Кампос Рейсинг и спечели 13 от 21 състезания. В края на календарната година той дори бе нареден на второ място във вечната ранглиста на Формула 4 Испания по брой победи в рамките на един сезон.


„Супер развълнувам съм, че ще продължа да работя с Алпин и през сезон 2023, както и да се състезавам в F3 с АРТ Гран при. Миналия сезон бе първи за мен с едноместни състезателни автомобили. Карах във Формула 4 и не бе лесно да направя крачката към Формула 3, особено като се има предвид колко по-бързи и физически натоварващи са колите в новия ми шампионат в сравнение с всичко, което съм карал досега. Подкрепата на Алпин ми помага да преодолея тези предизвикателства. Нямам търпение да продължим да се трудим заедно. Разчитам на Алпин и съветите им за следващите етапи в кариерата си. Подготовката ми преди сезона бе напрегната, вече се вълнувам за идващите надпревари. Уверен съм, че заедно с Алпин можем да постигнем страхотни неща“, каза Никола Цолов.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Либия възобновява производството на петрол

Либия възобновява производството на петрол

По данни на Националната петролна ...

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

По-спокоен ден откъм разговори

По-спокоен ден откъм разговори и срещи и ще имате време