"Това е сбъдната мечта. Чаках толкова много и дълго време. Формата ми е добра и днес имах малко късмет. Чувствам се невероятно", каза Попов пред сайта на ФИС.

Свързани новини

27.02.2023 10:02

Първи подиум за Аби в Световната ски- купа, за България - от 39 г. (Фотогалерия)

Видян 2375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алберт Попов записа историческо класиране в старт за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като завърши трети в слалома в Палисейдс Тахо, САЩ. Това е първи подиум за българина в кариерата му, като той завърши само на 24 стотни зад победителя Александър Стен Олсен (Норвегия).


В състезанието Попов раздели третата позиция с Клеман Ноел от Франция, като двамата завършиха с равно време. Досега в кариерата си Попов имаше четвърто място от миналогодишните финали в дисциплината в Мерибел, както и шесто място от Шладминг.


В състезанието в американския зимен център, което се проведе при постоянен снеговалеж, Алберт беше едва 25-и след първия манш с 53,65 сек. Българинът обаче направи изключително каране във второто спускане, в което записа най-добрия резултат - 54,06 сек. и събра комбинирано време от 1:47,71 мин.
Последният подиум за наш скиор беше от 16 декември 1984 г., когато Петър Попангелов се нареди трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Легендата е и единственият българин, който е печелил старт за Световната купа - в Ленгрис (Германия) през 1980 г.


"Това беше ден от една детска мечта - подиум в старт за Световната купа! Нямам думи да опиша радостта на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно наистина вълнуващо състезание до самия край. Благодаря на всички замесени!", написа Алберт във Фейсбук.


В генералното класиране за Световната купа начело е Марко Одермат (Швейцария) с 1466 т., следван от Александър Аамод Килде (Норвегия) с 1080 и Кристоферсен с 874. Попов е 42-ри със 160 точки.


ВИЖ СНИМКИ ТУК!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Хубав момент да уредите документално някои юридически въпроси

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Хубав момент да уредите документално някои юридически