Събитието ще се проведе в самия край на отминаващата година на 29 декември от 10:00 и ще стартира от  портите на Стария град.

Свързани новини

16.12.2022 10:19

Полумаратон стартира за четвърти път в Стария Несебър

Видян 4027 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За четвърта поредна година “Полумаратон Несебър” събира любителите на спорта, които ще преминат бягайки по едно от най-живописните шосейни трасета в България около старата и новата част на Несебър, както и крайбрежната алея на Слънчев бряг. Събитието ще се проведе в самия край на отминаващата година на 29 декември от 10:00 и ще стартира от  портите на Стария град.


Организатори са местни спортни ентусиасти, които целогодишно полагат усилия в мисията си да популяризират сред възможно най-голяма част от обществото отношение към спорта за здраве и тонус.


През годината, всеки който желае, може да посети три отворени и безплатни тренировки с треньор на стадион Несебър, да се включи в ежеседмичното бягане на 5 км край морето с инициирано от националната организация www.5kmrun.bg, както и на дистанцията от 10 км веднъж в месеца. Всяка година се провежда и 21 км полумаратон.


Този декември събитието се очаква да бъде най-мащабното досега. Само до средата на месеца има записани над 100 души от цялата страна. Сред най популярните имена е Мария Ангелова - национален шампион в дисциплината 20км спортно ходене при жените и балкански шампион в мастерс игри Солун на 5 км спортно ходене и полумаратон и др. Идеята на събитието е да се включат по-широк кръг от участници с различна спортна подготовка на по-кратки дистанции - 2.5 км, 5 км и 10 км. Стартът ще бъде масов на всички дисциплини.


Красива фланелка и уникален медал, специално създадени за събитието, са само част от нещата, които предварително записалите се ще получат. За гостите и състезателите организаторите са подготвили много награди и изненади осигурени множеството фирми и производители подкрепили състезанието. Спортното събитието ще се прерасне в празник с музика и скара.


Амбициите на организаторите са полумаратонът да се превърне в традиция, която да съхранява спортния дух и развива човешката воля и физика. А защо не и в хубав повод да се посети морето и Несебър през зимата.


Заявки за участие се приемат до 26 декември на страницата на "Полумаратон Несебър" във Фейсбук.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към