27.02.2023 11:33

Португалската футболна звезда Бето пристига в България

Видян 3439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Носителят на трофея от Лига Европа Бето Пимпарел пристига в България по покана на Асоциация „Докосни дъгата”, Община Пазарджик и Сдружение „Пазарджик спортува”.


 Бившият национален страж на Португалия ще бъде официален гост на церемония в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България. Той ще дари своя тениска и футболните си ръкавици за Музея на спорта в града. Освен това вратарят ще засади растение от родината си в “Градината на света”, която представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света.


Тя отправя ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на градината ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост; ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!


Бето ще се срещнe с редица футболни деятели от страната. Разбира се, в програмата му са предвидени вдъхновяващи срещи с деца и младежи, които ще имат привилегията да почерпят знания и умения от спортист от световна величина, какъвто несъмнено е бившият състезател на Севиля, Брага и Порто.


Ексфутболистът може да се похвали с участие на Европейското първенство през 2012 година, както и на три световни първенства (2010, 2014 и 2018). Най-силен е престоят му в тима на Севиля, с чийто екип вратарят печели Лига Европа. През 2014 година има основна заслуга за трофея, спасявайки две дузпи на финала, завършил с успех срещу Бенфика.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да се отвори интересна възможност

Днес може да се отвори интересна възможност, като