Свързани новини

26.11.2019 09:21

Развръзката в груповата фаза на Шампионска лига наближава

Видян 1372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дойде последната седмица на ноември, есента е към края си, което означава едно - развръзката в груповата фаза на Шампионската лига наближава със страшна сила. В предстоящата вторнишка вечер започва предпоследният кръг от този етап, а това значи, че вече възелът с участниците напролет е пред разплитане.


Поне четири отбора посягат към място на елиминациите. Това важи за Реал Мадрид, Тотнъм, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид, които могат да намерят място на 1/8-финалите и на теория при победи в днешните си сблъсъци. Това обаче няма да е никак лесна задача.


Испанският колос домакинства на кошмара си от старта на турнира тази година - Пари Сен Жермен. Макар французите да са се класирали, а "белите" да имат нужда само от точка, за да продължат напред, това ще е безспорното дерби на вечерта. И причината е, че тимът на Зидан ще иска да си отмъсти за звучния шамар с 0:3, който изяде на "Парк де Пренс" през септември.


Другата битка от тази група А противопоставя Галатасарай и Брюж, но там интригата е по-скоро кой от тези тимове ще завърши на третото място и ще продължи в Лига Европа напролет. Но и това предвещава да е интересна битка.


В Група В Байерн вече се класира напред, а сега това ще се опита да стори и Тотнъм. "Шпорите" домакинстват на Олимпиакос в дебюта на новия им мениджър Жозе Моуриньо с този тим в Шампионската лига и при победа няма кой да ги измести от второто място.


Така на практика и в този поток остава интригата само за третото място, ако се случи очакваното на "Уайт Харт Лейн". За него ще се борят гърците и Цървена звезда, като сръбският гранд има тежка задача в домакинството на Байерн.


В група С Манчестър Сити също докосва класирането напред. "Гражданите" се изправят срещу Шахтьор Донецк у дома и трите точки им подпечатват визите за следващия етап от доста коварната група, в която попаднаха. Украинците на свой ред се борят зверски с Динамо Загреб и Аталанта за второто място, а двубоят между тези два съперника се очертава да е ключовият тази вечер в потока.


В група D няма особена интрига. Там се играе дербито между Ювентус и Атлетико Мадрид в Торино, като "старата госпожа" вече продължи напред, а ако "дюшекчиите" победят сега, ще последват съперника си. Локомотив Москва и Байер Леверкузен ще решат съдбата на третото място в групата с мача помежду си.


Шампионска лига, групова фаза - 5-и кръг:


Група "А":


Галатасарай - Брюж 19:55 часа


Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 22:00


Група "В":


Цървена звезда - Байерн Мюнхен 22:00


Тотнъм - Олимпиакос 22:00


Група "С":


Аталанта - Динамо Загреб 22:00


Манчестър Сити - Шахтьор Донецк 22:00


Група "D":


Локомотив Москва - Байер Леверкузен 19:55


Ювентус - Атлетико Мадрид 22:00



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни