01/03

Свързани новини

17.12.2019 10:40

Със Златен пояс отличиха най-добрите в бойните спортове

Видян 2366 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в България отличи най-добрите спортисти и треньори за 2019 година на престижните награди "Златен пояс".


 


За призове се състезаваха над 40 000 състезатели, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията и през годината са донесли за страната ни общо над 300 медала от Световни и Европейски първенства, предава News.bg.


 


Атрактивни и много зрелищни демонстрации съпътстваха връчванията на годишните награди на всяка от федерациите, а кулминацията на вечерта беше раздаването на големите призове "Златен пояс". Спортист на годината при мъжете за 2019 година стана състезателят на Българската карате киокушин федерация Кристиян Дойчев. Той изпраща годината с много успехи при мъжете.


 


Едва на 23 години, през 2019 година Дойчев стана Европейски шампион по киокушин от Португалия, шампион в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, а само преди дни се завърна от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, със сребърен медал. Наградата на Дойчев беше връчена от Димитър Тодоранов - многократен национален, балкански, европейски шампион по "карате-до", главен мениджър на Федерацията по шотокан и треньор.


 


Вторият "Златен пояс" - за най-добър спортист на годината при жените, отиде при световната и европейска шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска. През 2019 година тя завоюва световни титли по таекуондо ITF на спаринг до 57 кг. и по кикбокс в киклайт контакт, категория до 55 кг., на Световното първенство по кикбокс в татами стилове, което се проведе Анталия (Турция) и бе организирано от Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).


 


Златният пояс на Албена бе връчен от друга наша световна шампионка - националът на България по бокс Станимира Петрова. Голямата награда за треньор на годината спечели Радослав Пенов, който изведе спортен клуб "Файтърс-НСА" до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 година. И то за четвърти път в кариерата си. Призът "Златен пояс" беше връчен на Пенов от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян. Със специалната награда "Златен пояс" в категория "Ярка победа" беше отличена Мария Оряшкова.


 


Тази година тя влезе в историята на Европейските игри като единственият спортист, който участва в два спорта - борба и самбо. В Минск тя стигна до златото в самбото. Оряшкова не присъства на церемонията заради тренировъчен лагер по борба в Белмекен. Призът за постиженията й беше връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог