Свързани новини

27.02.2011 17:26

СДВР: Левски, БФС и bTV са виновни за погрома на Герена

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов обвини организаторите на вечното футболно дерби Левски - ЦСКА (1:3) и носителя на телевизионните права - bTV, за пораженията от хулиганските сблъсъци на фенове с полиция. Той разкри, че са пострадали общо 32-ма полицаи. С различни поражения пък са седем спецколи на МВР.
"Домакините от Левски, БФС и телевизията, излъчила съботния мач, не приеха препоръките дербито да бъде проведено в светлата част на деня", обясни Йорданов на нарочна пресконференция по случая. Аргументите за късния час – 18,00, били продиктувани изцяло от евентуалните финансови ползи. "В тъмното тълпата разчита на анонимност. Ще видите на записите, където фенове буквално в неадекватно състояние скачат върху колите на хората. Обръщат кофи, спират движението в столицата. Това тежи на гърба на данъкоплатеца, общината трябва да извади пари", възмути се директорът на СДВР.
Той беше категоричен, че засега няма постъпили жалби за полицейско насилие. "В резултат на действията на феновете, които са хвърляли железа и бетон по полицаите, към момента 32-ма служители на МВР са пострадали. Те са с отделни наранявания, като трима от тях са потърсили помощ в медицинско заведение, останалите са със синини и натъртвания. Седем специализирани автомобили на МВР са с поражения, три автобуса от градския транспорт и два тролея - също. 23 лица са всички задържани след мача", отчете Валери Йорданов.
Припомняме, че агитката на ЦСКА бе изхвърлена безпрецедентно от Герена на полувремето от палките на разярената полиция, след като преди началото на мача 3000 души бяха натикани в пространство за 1000.
Междувременно 19' разбра, че играчите на армейците са празнували цяла нощ втората победа в клубната история на стадиона на кръвния си враг (първата е на 22 декември 1985 г. отново с 3:1). Свидетели твърдят, че цесекарите са вечеряли говеждо месо като подигравка към вечния си съперник, чийто презрителен прякор във футболния фолклор е Говеда.


Снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог