Свързани новини

19.12.2013 16:41

Скандалния Борислав Иванов изхвърлен от спорта

Видян 1914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалният шахматист Борислав Иванов бе изхвърлен от спорта. БФ Шахмат публикува съобщение, което гласи: „На Иванов му беше дадено време и възможност да преосмисли и да преоцени поведението си на шахматист. От системно продължаващите му прояви обаче очевидно, че г-н Иванов няма никакво намерение да се промени и да заиграе шах без ползването на неразрешени технически средства“.


Борислав Иванов е считан за измамник от повечето си колеги, тъй след анализ на негови партии е установено, че ходовете му съвпадат с тези, които генерира шахматният софтуер Худини, което е извън възможностите на човешкия мозък.


Опитите да се разбере дали Иванов е гениален шахматист или изпечен мошеник са много. Миналата година на турнир в Хърватия той бе събличан гол от организаторите, но помощни средства не бяха открити. На друг турнир беше подозиран, че крие устройство в обувките си. Благоевградчанинът отказа да се събуе с мотив, че му миришели чорапите. Този месец пък на турнир в Ла Мата той бе изгонен от надпреварата малко преди нейния край. Участниците в състезанието, пожелали анонимност, съобщиха пред специализирания сайт Chess Vibes, че Иванов е заловен с жици по гърдите. Полиция не е викана и истината за шахматиста отново не бе разкрита.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Емоционално наситен е този ден

Емоционално наситен е този ден. Ще се наложи да