28.12.2008 09:12

Стоичков връчи на Бербатов петия приз за Футболист №1 на годината

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата на Манчестър Юнайтед и българския национален отбор Димитър Бербатов бе коронован за футболист №1 на България за 2008 година на тържествена церемония в хотел „Кемпински Зографски”, предаде репортер на БГНЕС.


Бербатов спечели престижния приз за пети път 48-то издание на анкетата на „Футболист на годината” и по този начин се изравни с Христо Стоичков. Легендата на ЦСКА и Барселона уважи церемонията и заедно с президента на БФС Борислав Михайлов връчи ценния приз на Бербатов с пожелание скоро да получи „Златната топка”. Нападателят на „червените дяволи” получи 283 точки и остави далеч зад себе си подгласниците Георги Петков и Благой Георгиев. И тримата призьори получиха своеобразни "златни топки". Митко Бербатов получи и компас, за да води националния тим към успехи. „Може би сте очаквали да кажа нещо по-различно от предшествениците ми, но все пак - футболист човек какво може да каже? Виждам много хора, с които съм играл. Важно е уважението. Благодаря на всички, които гласуваха за мен, весели празници”, каза щастливият Бербатов. Той заслужи трофея след отличното си представяне с екипите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед през годината. С „шпорите” Бербо спечели Карлинг Къп след победа с 2:1 над Челси, като бе в основата на победата и отбеляза един от головете. През лятото Бербатов стана най-скъпият играч в историята на Манчестър Юнайтед, след като "червените дяволи" платиха за него 30.75 млн. паунда плюс Фрейзър Кембъл. Досега капитанът на националния отбор е реализирал две попадения във Висшата лига и 4 гола от 3 мача в Шампионската лига. Само преди седмица той стана първият българин, триумфирал в Световното клубно първенство, въпреки че не взе участие в турнира, поради вирусно заболяване. На второто място остана вратарят на Левски и националния отбор Георги Петков. Въпреки колебливото представяне на "сините" през 2008 година, Петков успя да се представи на висота и да бъде най-добрия играч на българския вицешампион. „Футболист номер 1 на България за 1993 г.” – Емил Костадинов, връчи наградата на вратаря на Левски, който отново благодари и каза: "Надявам се догодина да изместя и Митко. Трети остана халфът на Славия Благой Георгиев. Освен с доброто си представяне


с екипа на "белите" през есента, Благо бе сред най-добрите за националния отбор в досега изиграните световни квалификации. Наградата на българският Бекъм връчи изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. „Само благодаря”, лаконично заяви халфът на Славия, който отива в руския Терек. На церемонията бяха наградени и най-добрите по постове. За най-добър вратар на България бе определен стражът на Левски Георги Петков. "Благодаря на хората, които гласуваха за мен, и на ръководството на Левски. За мен наградата е по-специална, тъй като я получавам за четвърти пореден път. Щастлив съм и се надявам да печеля още такива отличия”, заяви Петков. Призът бе връчен от Георги Велинов. Подгласници на Петков, който има 124 гласа, са Ивайло Петров и Марио Кирев, които имат по едва 2 гласа. Бранителя на ЦСКА Кирил Котев получи наградата си за защитник №1 на България за изминалата година. Халфът на Черно море Александър Александров – Алекс спечели отличието за полузащитник № 1. Нападателят на „сините” Георги Иванов – Гонзо пък бе отличен за най-добър нападател в България. Футболистът на Левски и двукратен носител на приза за футболист на годината, не присъства. Наградата му бе получена от Константин Баждеков. А юношата на „червените” Павел Виданов бе награден за най-прогресиращ млад футболист.


Топ 10 за 2008 година: 1. Димитър Бербатов 283 т., 2. Георги Петков 162 т., 3. Благой Георгиев 122 т., 4. Стилиян Петров 49 т., 5. Мартин Петров 36 т., 6. Александър Александров 28 т., 7. Александър Тунчев 25 т., 8. Тодор Янчев 24 т. и Велизар Димитров 24 т., 10. Димитър Рангелов 8 т. и Мартин Кушев 8 т.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за