Свързани новини

16.11.2012 12:18

Световният №1 в снукъра почва срещу наш

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият професионален турнир по снукър, провеждан някога в България стартира късно снощи в хотел Принцес в София. Това е 4-ата надпревара от европейския тур, всяка със 70 000 евро награден фонд и солиден брой ранкинг точки за класацията на World Snooker.


Всички най-добри действащи майстори на щеката ще премерят силите и уменията си пред очите на българските фенове. Звездите, които до този момент сме наблюдавали по телевизията, идват в София, за да ни омагьосат с уменията си.


Водач на схемата на България Оупън е световният №1 Марк Селби, известен с прякора Веселяка от Лестър, под №2 е австралиецът Нийл Робъртсън-Гръмотевицата. Марк Алън и Мартин Гулд са №3 и №4. Тук са всички големи имена без отказалият се до края на сезона Рони О`Съливан-Ракетата, който миналата година игра в София демонстративен мач. На живо могат да бъдат видяни още Джъд Тръмп, Джон Хигинс, Шон Мърфи, Марк Уилямс, както и 6-кратният световен шампион Стив Дейвис, който в момента заема 50-ото място в световната ранглиста.


Снощната програма предвиждаше квалификации с участието на 11 български състезатели. Иван Кюпов ще се впусне в битка с непознатия за родните фенове Джеймс Кейхил. Аршед Чодри ще премери сили с Димитър Механджийски и победителят ще получи уникалния шанс да играе с легендата Кен Дохърти, който е световен шампион от 1997 година. Николай Влашев и Георги Величков ще се изправят в оспорвана битка също с огромен залог, защото който надделее, ще играе с четирикратния световен шампион Джон Хигинс.


Днес сутринта започват мачовете с поставените в схемата снукър играчи. Играе се до 4 победи от 7 фрейма. Най-сериозно изглежда предизвикателството за сънародника ни Данаил Тугов, който още на старта се изправя срещу световния №1 Марк Селби.


България Оупън ще се играе на десет маси в три зали, като само тази в основната зала Диамант с капацитет 600 зрители ще е телевизионна. Мачовете ще се излъчват по Евроспорт. Специалните маси са доставени от Белгия, информираха още организаторите на важното събитие начело с президента на родната снукър федерация Олег Велинов.


Именно в зала Диамант ще се играят най-интересните мачове, като билетите за три дни (без финалния) са от 50 до 150 лева. За зала Рубин тридневният билет е 50 лева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е важно да изслушате мнението на партньора си


Днес е важно да изслушате мнението на партньора си и да