Свързани новини

04.12.2021 08:12

ЦСКА София пред изваждане от евротурнирите

Видян 1649 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейската футболна централа УЕФА е санкционирала 9 клуба за нарушаване на финансовия феърплей, като един от тях е ЦСКА София, който е глобен със 75 хиляди евро, съобщиха от УЕФА в свое изявление. Глобата за "червените" е за неизпълнение на просрочени задължения в срок и е наложена от новосъздадената Първа камара за на комитета финансов контрол на клубовете към УЕФА, предаде БНР.

Гръцкият АЕК е глобен с 1,5 милиона евро. АЕК не е спазил правилата на финансовия феърплей и лицензирането, като включително няма да получи и 10 процента от парите от наградния фонд при следващото си участие в европейските клубни турнири. Спортинг (Лисабон) и Бетис получават глоби от по 250 хиляди евро всеки, а португалският Порто - 300 хиляди. Астана от Казахстан е глобен със 150 хиляди евро, ЧФР Клуж от Румъния с 200 хиляди, Санта Клара от Португалия със 75 хиляди, а Монс Калпе от Гибралтар с 15 хиляди.

С изключение на ЧФР Клуж и Астана, засегнатите отбори са заплашени от изваждане от европейските клубни турнири за една година, ако не докажат, че са покрили задълженията си към 31 януари 2022 година. Румънците и казахстанците са глобени съответно със 150 000 и 200 000 евро.

Всички останали клубове са били санкционирани с безусловна финансова вноска и освен това с условно изключване от участие в евротурнирите под егидата на УЕФА за следващите 3 сезона, освен ако до 31 януари 2022 г. не представят доказателство, че са платили дължимите суми.


 


 


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Локо-СофЯ - Фор Йевйер 04.12.2021 23:57

    Според мен само 3 броя ЦСКА са абсАлютно недостатъчни за регион Мутро-Клепто-Стан. Трябва да се спретнат още поне 7-8 още по-най- афтентически ЦСКА-та и в А група да джиткат само десетина ЦСКА-та и Лудогорец ! А победител за сезон 2021-2022, предлагам да се класирга "Онова яко АФтевнтическото ЦСКА- дето малко забрАви да си плати дълговете от около неколко десетки "мелеьона" към държавата".

  • 001 слависта 04.12.2021 23:42

    "Супата" подържа ,вече наложената от 12 години от мутрофонска групироФка ОПГ ГЕПИ, като за последно!, вече наложения ни традициинен български обичай, големите данадоплатци да не си плащат дълговете и данъците. Всички се научиха от госин Бурсукофф Тулуповфф - Бокаса , да лъжат и да мажат, да безчинстват и да далаверстват в Регион Мутро-Клепто-Стан.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое