Макс Верстапен

Свързани новини

19.06.2023 16:20

Верстапен донесе победа №100 на Ред Бул във Формула 1

Видян 1816 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Световният шампион Макс Верстапен спечели своята четвърта поредна и общо шеста победа от началото на сезон 2023 във Формула 1, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Канада. Така той донесе победа №100 на отбора на Ред Бул и се изравни с Айртон Сена на 5-то място във вечната ранглиста, като двамата световни шампиони имат по 41 победи във Формула 1.


Нидерландецът стигна до победата в Монреал без съществени проблеми, като той отново води от старта до финала на състезанието. Пилотът на Ред Бул направи перфектно потегляне и дори не бе притеснен в първите завои, след което се справи и с едно излизане на колата на сигурността в 12-та от 70 обиколки.
Алонсо завърши втори, като удържа късен щурм на Хамилтън, докато двамата пилоти на Ферари останаха 4-ти и пети. Серхио Перес с Ред Бул завърши челната шестица.


„Мразя да сравнявам пилоти от различни поколения, но мога да кажа, че като бях дете и още карах картинг, само си мечтаех да карам във Формула 1 и никога не съм си представял, че мога да спечеля 41 победи. Да се изравня с Айртон е нещо невероятно. Гордея се с това, но се надявам, че няма да спра дотук. Надявам се, че ще продължим да печелим състезания. Аз имам 41, Ред Бул – 100, така че може би трябва да поговорим за нов договор с тима заради това. Но сега новата ни цел е 200 победи”, заяви Верстапен.
Следващият старт е Гран при на Австрия на 2 юли.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дипломата е знак, че си учил, а не че си научил

Дипломата е знак, че си учил, а не че си научил

Дипломата е знак, че си учил, а не че си ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 13 октомври 21:00ч.

Вън от пещта 2013 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 56 мин

Режисьор: Скот Купър
В ролите: Крисчън Бейл Ръсел Базе Кейси Афлек Rodney Baze Jr. Уди Харелсън Харлан Дегроат

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.