Свързани новини

31.10.2008 14:13

Започнаха сериозните атаки към Хамилтън

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден преди началото на уикенда в Бразилия, където ще се реши световната титла във Формула 1, испански интернет сайт започна атака на расистка основа към пилота на Макларън - Мерцедес и основен фаворит за титлата Луис Хамилтън. Сайтът, който се нарича "Pincha la Rueda de Hamilton" (Спукай гумата на Хамилтън) приканя посетителите си да поставят виртуален пирон на пистата в "Интерлагос", където ще се реши титлата между Хамилтън и Маса.


Освен това, на него има секция с обиди към 23-годишния англичанин, който трябва само да завърши в петицата в последния старт за сезона, за да стане световен шампион. ФИА и Макларън осъдиха заедно хората, които са писали в секцията за обиди към пилота на "сребърните стрели".  Говорител на ФИА заяви за "Таймс": "Позицията на ФИА е ясна - дискриминацията и предразсъдъците нямат място в нашето спортно общество. Всички заедно трябва да се противопоставим на тези обидни и груби коментари". Говорител на тима на Хамилтън пък заяви: "Макларън е един от първите тимове, които подкрепиха кампанията на ФИА за борба за расизма. Ние видяхме изказването на говорителя на ФИА и можем само да го подкрепим". Обидният сайт, който има вече над 20 000 посещения, бе стартиран миналата година, когато Хамилтън се бореше с бившия си съотборник Фернандо Алонсо за световната титла.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак