Куриозният случай стана след като Русия бе извадена от състезанието заради войната в Украйна и участието ѝ в Група 5 бе анулирано

Свързани новини

30.03.2022 16:03

Жълт картон класира България U17 на Евро 2022

Видян 895 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Юношите на България до 17 години се класираха за Европейското първенство по футбол в Израел през лятото. Лъвчетата стигнаха до финалите по много драматичен начин, като визата за турнира ни донесе един жълт картон по-малко.


 


Куриозният случай стана след като Русия бе извадена от състезанието заради войната в Украйна и участието ѝ в Група 5 бе анулирано. При това положение регламентът на турнира бе променен и за финалите се класират победителите в групата, както и седемте най-добри втори тимове. За вторите тимове обаче се вземат предвид само мачовете срещу първия и третия състав във всяка група.




Така нашите момчета финишираха с 3 точки групата си след победа над Финландия и загуба от Португалия. Равенството срещу Ейре на практика нямаше значение за класирането. Любопитният момент дойде, когато Люксембург победи с 2:0 Англия в групата, в която е Русия и се изравни по всички футболни показатели с нашите - 3 точки и голова разлика 2:2 от мачовете срещу първия и третия.


 


При това положение критериите, които се вземат предвид са картоните във въпросните мачове. Ние имаме шест картона от мачовете срещу Финландия и Португалия, докато Люксембург е със седем, като последният дойде в 87-ата минута, когато Тим Флик бе декориран срещу англичаните.



През новия век страната ни имаше само едно участие на европейски форум на тази възраст, като това се случи през 2015-а, когато турнирът се проведе у нас.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Основният ви проблем днес ще е свързан с качеството на живота

Основният ви проблем днес ще е свързан с качеството на