Пускането на Piëch GT е планирано за 2028 г.

Свързани новини

24.06.2024 09:50

1000-HP Piëch GT

Видян 70761 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пускането на Piëch GT е планирано за 2028 г. Той ще бъде оборудван с двигател с мощност 1000 к.с. и се очаква да бъде на цена от 200 000 долара или повече.



Понастоящем проектът все още е в етап на създаване на глинен модел в пълен размер, като целта е да се постигне равномерност преди края на десетилетието. Компанията Piëch Automotive, основана през 2017 г., преди това показа Mark Zero на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. Mark Zero се задвижваше от иновативни китайски литиево-йонни батерии. Компанията е основана от Реа Старк Райчич и Антон М. Пиех, с ограничено участие от страна на Фердинанд Пиех.

След първоначалния срив компанията е възобновена с Тобиас Моерс и Ралф Иленбергер. Новият дизайн включва смесица от британски, немски и модерни елементи, като акцентът е върху персонализирането и изживяването при шофиране. Ходовата част на автомобила включва праволинейно многозвенно окачване, с уникална Piëch Dual2Drive схема за разпределение на мощността. Очаква се иновативните батерии и охладителни системи да осигурят представяне на пистата и бързо зареждане.



Модулната архитектура позволява различни стилове на каросерията, като първоначалната партида е планирана за пускане в продажба между 2028 и 2029 г. Ключовото финансиране от Близкия изток е от решаващо значение за бъдещия растеж, като целта е да се постигне рентабилност до 2030 г. Сътрудничеството с инженерната група на Bosch гарантира интегрирането на хардуера и софтуера за подобряване на изживяването при шофиране.

Източник: autodiscoveries



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Румен Радев

Президентът връчва първия мандат на 1 юли

В изпълнение на чл. 99, ал. 1 от ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или