Q8 на Audi получи актуализация в средата на цикъла за 2024 г., но в гамата липсваше огнедишащият вариант RS Q8.

Свързани новини

11.06.2024 09:50

2025 Audi RS Q8

Видян 21685 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Q8 на Audi получи актуализация в средата на цикъла за 2024 г., но в гамата липсваше огнедишащият вариант RS Q8.

Оказва се, че разработката на актуализирания RS Q8 продължава, тъй като току-що бе забелязан камуфлажен прототип, който тества на Нюрбургринг. Като се има предвид тънката камуфлажна екипировка, с която е бил облечен, дебютът вероятно е близо. Пристигането по-късно тази година като модел 2025 г. за американския пазар е много вероятно.

Актуализираният Q8 получи само минимални промени по външния дизайн и някои нови опции за тапицерията на купето. Предишният електрически средноразмерен SUV E-Tron също беше ребрандиран като Q8 E-Tron за моделната 2024 г., след като получи собствена актуализация.



В случая с RS Q8 прототипът също подсказва, че са планирани само минимални промени, поне за външния дизайн. Има нов дизайн на радиаторната решетка, преработена задна част и корекции на светлинните знаци в двата края.

Не е ясно какво се планира за механичната част, но жълтият предупредителен стикер върху по-ранен прототип сочи, че ще бъде добавена някаква форма на електрификация. Има слухове, че може да бъде добавен хибриден задвижващ агрегат, въпреки че на снимките не се вижда порт за зареждане.

RS Q8 от 2023 г. се задвижва от 4,0-литров V-8 двигател с два турбокомпресора, чиято мощност е 591 к.с. Същият V-8 се съчетава с plug-in хибридни системи в автомобили от други марки на Volkswagen Group, включително свързаното с него Porsche Cayenne. В Cayenne Turbo E-Hybrid, добавен за 2024 г., V-8 plug-in хибридната конфигурация е с мощност 729 к.с.

Plug-in хибридната задвижваща система току-що бе пусната и в Lamborghini Urus за моделната 2025 г., където тя осигурява 789 к.с. Подобно на Porsche Cayenne, Urus е близък роднина на Q8. Това означава, че е възможно plug-in хибридната задвижваща система да задвижва и актуализирания RS Q8.

Източник: motorauthority



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.