16.10.2009 17:49

Дискутират защитата и безопасността на децата в интернет

Видян 1817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с годишния Форум за безопасен Интернет в Люксембург мрежата от европейски Центрове за безопасен Интернет INSAFE организира първия общоевропейски Младежки панел за онлайн-сигурност на 21 октомври 2009 г. , съобщават организаторите.


Наречена “YEP 2009”, срещата ще събере заедно 54 младежи на възраст от 14 до 17 години, избрани от националните Центрове за безопасен Интернет в 27-те страни членки на INSAFE. Представители на България в младежкия форум ще бъдат Мая Нешева и Божана Витанова от Младежкия ученически съвет на район Оборище в София. Младите панелисти ще обсъдят проблеми, свързани с употребата на най-новите онлайн-технологии. "Общоевропейският Младежки панел има цялата ми подкрепа. Това е много ценна инициатива, която ще позволи на младежите от Европа да изразят своите мнения, тревоги и предложения по темата за влиянието на новите технологии върху техния ежедневен живот. Искам да поздравя INSAFE за организирането на това събитие и да благодаря на спонсорите за тяхната подкрепа. Това е пример за добро публично-частно партньорство”, заяви Вивиан Рединг, комисар по въпросите на информационното общество и медиите. Национални младежки панели са изградени в 27-те страни членки на INSAFE и те съветват националните Центрове за безопасен Интернет за образователните материали, кампаниите и по въпросите на онлайн-безопасността за децата. Но сега за първи път по Програмата „Безопасен Интернет” на Европейската комисия се организира подобна среща с толкова широк географски обхват.
С помощта на професионални модератори младите делегати ще обсъдят темата за обучението по сигурност в Интернет в училищата и ще ни дадат много по-ясна представа за онлайн-живота на младежите в Европа. Заедно те ще се опитат да решат как да се помогне на учителите да разбират, да се справят и да обучават младите хора на сигурност в Интернет. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Очаква ви един натоварен ден


Очаква ви един натоварен ден, но пък резултатите ще са