Ако не бяха широчината и теглото му, SUV GMC Hummer EV 2024 щеше да бъде най-подходящият за движение по пътищата пътнически автомобил директно от завода, който се продава днес.

Свързани новини

12.05.2024 08:01

Ето го Е-Хамъра

Видян 2449 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако не бяха широчината и теглото му, SUV GMC Hummer EV 2024 щеше да бъде най-подходящият за движение по пътищата пътнически автомобил директно от завода, който се продава днес. Той се изкачва по-сигурно от стоковия Wrangler Rubicon или Bronco Raptor, преодолява препятствия по-лесно и по-безопасно от Rivian R1S и дори не ми го сравнявайте с Cyberfridge. Но ако не бяха широчината и теглото, щяхте да имате нещо съвсем друго.



Широчината и теглото не са предимства при офроуд. С широчина 2,20 метра Hummer EV SUV се класифицира като достатъчно широк, за да се изискват по закон три кехлибарени светлини в горната част на автомобила отпред и три червени отзад, същите като тези, които са федерално предписани за полуремаркета, самосвали и други тежки превозвачи. 



Не видях нито един пикап, тежкотоварен или друг, който да се движи по хлъзгавите скали край Моаб, Юта, по скалистите шелфове и песъчливите мочурища на Jax Trax, под егидата на заснежените планини Ла Сал. Малък конвой от големи Hummer EV SUV 3X преговаряше в земната равнина, където застинали във времето скални образувания образуват естествени мостове, а мрачни меса се извисяват над пустинните долини, като нещо от Татуин или Аракис.





Някъде там, някъде тук, в геоложката фризура на югоизточната част на Юта между националните паркове Арчъс и Каньонландс, където са се родили Пътният бегач и Койотът, не чух никакъв мийп-мийп цип-танг. Тишината на офроуда с електромобил ви обгръща в света на природата, вместо да ви отдалечава от него, както е при автомобилите с вътрешно горене - завоевател, който побеждава своя природен враг.



Свистенето на въздушното окачване, крясъкът на ястреб, бръмченето на климатика, шепотът на вятъра, скърцането на камъните под 35-инчовите гуми за кални терени Goodyear Wrangler 305/70R18, напечената от слънцето земя - това беше всичко до края.



В края на деня, на това място, което не познава човешкото време, бръмченето на двигателите с вътрешно горене наруши неземното спокойствие. Две странични коли - отворени клетки, тръбни шасита, създадени за офроуд, незаконни в близост до цивилизацията - заглушиха двигателите си и зачакаха да минат мастодонтите от EV. В задната част на първия side-by-side имаше две детски седалки, малчугани с очила, които се взираха в бъдещето.



За разлика от филмите и анимационните филми, ние не попаднахме просто в нашата пустинна красота. Карах Hummer SUV EV 3X 2024 от Гранд Джънкшън, Колорадо, до Моаб, Юта, криволичейки покрай река Колорадо, тази велика, непокътната врата към югозападния живот.  





Това не беше първият път, в който тествах или GMC беше домакин на събитие за Hummer SUV EV 2024. През март 2023 г. GMC беше домакин на програма в долината Напа, където рекордни валежи напоиха изсъхналата земя, която само година преди това беше изпепелена от горски пожар. С достатъчно валежи за седмици, за да се напълнят резервоарите, които от години са били безводни по време на сушата, беше невъзможно да се кара извън пътя.



Възроденият SUV Hummer EV прилича повече на стария Hummer, отколкото на пикапа Hummer EV. Междуосието е с 8,9 инча по-късо, а дължината му е с 20 инча по-малка, което е накарало GM да намали 24-модулната конфигурация на акумулаторната батерия от 205-киловатчасовия пакет в камиона до 170-киловатчасов акумулаторен пакет, използващ 20 модула, подредени по 10 и 10 в рамката на стълбата. От С-колоната напред той е същият като пикапа, а със задните колела близо до люлеещата се задна врата има по-добри ъгли на тръгване и преобръщане. Логото на на Hummer украсява този булдог на колела.



Режимът "Уотс към свобода" продължава да е страхотен, изстрелвайки булдога до 100 км/ч за абсурдно невероятните 3,5 секунди. С радост, ако не и с глупост, си припомних, че нито един толкова голям лек автомобил не се движи толкова бързо. Тримоторна система, генерираща 830 к.с. и 1200 Нм въртящ момент, може да направи това.



Друго приятно напомняне по време на път е как всичките пет режима, включително настройката My Mode, проблясват с различен стил лунна графика, толкова рязка, колкото и графиката на компютърните игри, на 13,4-инчовия сензорен екран и прилежащото 12,3-инчово арматурно табло. Всеки автомобилен производител, който възнамерява да разработи интуитивен интерфейс, който не жертва функционалността в името на светкавицата, да го провери.



Тук, в средата на нищото, SUV Hummer EV демонстрира всички революционни технологии за електрически превозни средства, които показват към какво може да се стреми следващата ера на високопроходимите автомобили.



Съчетайте всички тези характеристики с всички други възможности на SUV Hummer EV и наистина няма друг подобен автомобил от завода. Тишината му при извънземно натоварване е само още един бонус.



Източник: motorauthority



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и