20.08.2009 11:40

Изложба - JAVA графика на Дейвид Браун

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 20 август от 18 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата се открива изложба графика на Дейвид Браун, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата според БГНЕС.


Изложбата, организирана от Министерството на културата, включва произведения от периода от 2005 г. насам, при които са използвани разработените от автора нови методи за дигитално отпечатване с помощта на компютърния език JAVA.


Произведенията са от трите главни направления в неговото творчество: абстрактни образи, създадени с помощта на математически модели, като е използван метод на „неочакваното поведение”, при който изненадващо сложни вариации могат понякога да се създадат от съвършено прости модели; пейзажи и графики с архитектурни елементи, които изобразяват сгради и изследват манипулирането и възприемането на пространството; портрети, които излъчват характер, енергия и настроение.


Дейвид Браун е художник – график, който живее и работи в Кембридж, Великобритания. Той е завършил Университета по изкуство в Лондон и Школата по изкуство в Кембридж към Университета Англия Ръскин. Пионер е в използването на нови техники за отпечатване на графики с помощта на компютърния език JAVA с неговите мощни инструменти за графично представяне. Има интерес и към науката и математиката – работил е дълги години като математик в изследователски център по биология. Дейвид Браун участва активно в изложби и негови произведения са част от многобройни колекции във Великобритания и чужбина. Той е вземал участие в много национални и международни конкурси и изложби, включително престижната изложба Originals 06 в Mall Galleries, Лондон. Качеството и значението на неговите графики са получили признание с присъждането на наградата за най-добра графика Thor Adam Goodall Memorial Award for Prints and Etchings при участието му в Eastern Open (годишна изложба на произведения, подбрани чрез открит конкурс между художници в Източна Англия) през 2008 година. Дейвид Браун е член на Комитета на Съвета на графиците във Великобритания. За предстоящата си изложба в галерия „Средец” Дейвид Браун казва: „Харесвам България и нейните хора, нейното изкуство и архитектура: намирам за много вдъхновяващи българските художествени паметници, като се започне още от древните траки, мине се през периода на Византия и се стигне до възрожденските сгради на стария Пловдив. Благодарен съм за възможността да покажа моите графики на хората в София.” Изложбата на Дейвид Браун в галерия „Средец” на Министерството на културата ще продължи до 30 август.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,