Lotus Emira току-що е пуснат на пазара, но работата по изцяло електрическия модел, който в крайна сметка ще го замени, вече напредва.

Свързани новини

21.01.2024 08:01

Lotus Type 135 е електрически автомобил, който си заслужава да се чака

Видян 13480 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lotus Emira току-що е пуснат на пазара, но работата по изцяло електрическия модел, който в крайна сметка ще го замени, вече напредва. Понастоящем известен само с вътрешния дизайнерски код Type 135, двуместният спортен автомобил ще бъде ясно насочен към частта от пазара, с която британският производител е най-свързан. По принцип това е електрически наследник на Elan и Elise.

Докато Lotus планира да конструира своите SUV и седан в Германия и да ги произвежда в Китай, марката разработва Type 135 във Великобритания и възнамерява да произвежда модела в дългогодишния си дом в Хетъл, първоначално заедно с Emira. Спортният автомобил ще бъде първият модел, който ще използва новата платформа LEVA на Lotus - това е Lightweight Electric Vehicle Architecture - която съчетава структура от слепен алуминий с така наречената "гръдна батерия", монтирана зад пътническото отделение, а не под пода.

Според вътрешни източници на Lotus Type 135 ще използва един аксиален двигател с мощност до 470 к.с., който ще задвижва задните колела. Енергията ще се осигурява от пакет батерии с капацитет 66,4 kWh. Платформата LEVA ще поддържа и по-мощна конфигурация с два двигателя и задвижване на всички колела, но тя е запазена за по-голям и по-скъп модел.

Версията Type 135 ще бъде най-лекият и най-простият от класическите качества на Lotus. Въпреки че масата на акумулаторната батерия означава, че той ще тежи повече от своите бензинови предшественици, Type 135 все пак се очаква да достигне тегло под 3300 кг. Той ще бъде пуснат на пазара като купе през 2025 г., а по-късно ще бъде последван от роудстър.

Дъщерното дружество на Renault Alpine също планира да използва платформата LEVA като основа за следващото си поколение електрически спортен автомобил, който компанията се надява да продава в Щатите. Филип Криф, наскоро напусналият шеф на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Ferrari, ще разработи тази версия, така че ще можем да изпитаме един и същ основен пакет в две различни форми.

Що се отнася до името, то би могло да се крие на пръв поглед, като се има предвид необходимостта на британската марка да започва всеки модел с буквата Е. Добавете я към LEVA и ще получите Eleva, което на няколко романски езика означава "повдигам".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Петър Мицин отпадна още в сериите на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей