Орасио Пагани управлява автомобилната си компания така, както баща му е управлявал пекарната си

Свързани новини

03.10.2024 09:55

Орасио Пагани управлява автомобилната си компания така, както баща му е управлявал пекарната си

Видян 222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се озовете в централата на Pagani Automobili близо до Модена, ще се почувствате като между два свята. Вековни пшенични ферми заобикалят модерна сграда, чиято фасада от метал и стъкло се разминава с древния пейзаж. Тесен двулентов път служи като граница между двете крайности. От едната страна фермерите обработват земята, за да произвеждат основните съставки на италианската храна. От другата страна занаятчии работят с въглерод и титан, за да създадат основните съставки на италиански хиперавтомобил.

Тази сграда е мястото, където се случва магията - от производството до сглобяването, ателието и малкият, но спиращ дъха музей на Орасио Пагани. Нещата обаче не винаги са били толкова изискани или дори толкова просторни. През 2005 г., на зрялата 18-годишна възраст, приятел на приятел на приятел успя да ме вкара в оригиналната централа на Пагани, недалеч от мястото, където се намира сегашната.


Тя беше компактна. Имаше място само за два автомобила във фоайето и само за един или два в стъкленото помещение, където се сглобяваха автомобилите на клиентите. До фоайето имаше херметически затворено помещение, където работниците полагаха въглеродни влакна, а зад него - цех с масивна пещ за изпичането им. Работата беше сдържана - никога не бихте предположили, че зад тези стени се крие малка група гении, които създават автомобили, по-радикални и по-изящни от съседите им в Маранело и Сант'Агата.


От 2005 г. насам нещата в Pagani са се променили доста, но също така са си останали същите. Орасио, семейството му и екипът му са запазили чувството за топлота и откритост, което липсва на други традиционни автомобилни производители, камо ли на такива, които произвеждат автомобили за 4 милиона долара.


По време на разговора с Орасио по време на представянето на роудстъра Utopia в Монтерей миналия месец обсъдихме пътуването на него и компанията му през 90-те години на миналия век, когато се появи Zonda, многобройните ѝ варианти през 80-те години и променящата траекторията си Huayra през следващото десетилетие. Разбира се, обсъдихме и настоящия флагман: Utopia. Разговаряхме за неговите основополагащи убеждения - не като дизайнер, а като лидер и бизнесмен - и за кратко се потопихме в бъдещето. Това не беше и точно официално интервю; това беше разговор на родните ни езици (испански) за живота, на който се наслаждавахме на чаша еспресо.

„Това, което се промени през годините, е, че когато започнах приключението със Zonda през 1990 г., то наистина беше такова - приключение“, каза ми Пагани. „Нямах какво да губя. Ако изгубя всичко тогава, няма да навредя на никого - това не беше голям проблем - може би само на много малкото хора, които работеха с мен по онова време.


„Това, което се промени през годините, е, че когато започнах приключението със Zonda през 1990 г., то наистина беше приключение“, каза ми Пагани. „Нямах какво да губя. Ако загубех всичко тогава, не нараних никого - това не беше голям проблем - може би само много малкото хора, които работеха с мен по онова време.



Pagani Zonda


„Когато клиентите започнаха да се връщат, за да си купят още една Zonda и накрая Huayra, разбрахме, че отговорността е огромна“, добави той. „Едно е да имаш 15 служители, които работят с теб, отколкото да имаш 250 души и техните семейства, както и 100 доставчици, които разчитат на теб и ти се доверяват. Понякога не спя добре през нощта.“


 Когато израснах, станах свидетел как баща ми започва и развива семейния бизнес; на възходите, паденията, безкрайните дни и огромните грижи - затова разбирам чувството на Орасио за дълг към хората. В края на краищата, той е учил дизайн и инженерство, но създаването на един автомобил изисква умения, различни от тези за управление на цяла компания. Една от най-големите грешки, които младите професионалисти правят, е да вярват, че могат да бъдат свои собствени шефове и да управляват бизнес веднага след завършване на училище. За съжаление, това, че сте феноменален готвач, не означава, че ще бъдете феноменален предприемач.



Източник:thedrive.com


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Началникът ви днес ще е в добро настроение

Началникът ви днес ще е в добро настроение, така че