Свързани новини

04.01.2010 15:15

Подигравката нов Опел Вектра

Видян 2249 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато човек си купува нова кола от магазина, той разчита, че поне в рамките на 2-те години гаранция няма да има никакви или почти никакви проблеми с автомобила. И аз така, само че попаднах на Опел Вектра.


За последния месец преди Коледа въпросното возило влезе точно 3 пъти в сервиз като в два от случаите буквално ме остави на улицата. Добре, че стана в градски условия. Иначе, при висока скорост на магистрала, нямаше да мога да ви разкажа цялата тази едновременно скандална и поучителна история.


Смешното е, че нито веднъж майсторите във фирмения сервиз на Опел не бяха забелязали следващата възможна повреда при положение, че посещенията при тях са толкова чести. Така стана и последния път – точно два часа след излизането от сервиза се появи проблем във волана.


Да, всички сме наясно, че движението по софийските улици с тяхната прословута пътна настилка често е доста по-рисково за автомобила от това на провеждащото се в момента рали Дакар. И все пак човек очаква някаква здравина и сигурност от един нов автомобил за 40 000 лв.


Дреболии като 8-те сменени крушки на фарове, които явно горят като бенгалски огън, като непрекъснато повреждащата се аудиосистема, която така и не могат да оправят, като жестокото изпотяване на стъклата с повод и без повод, което също се оказва необяснимо и нерегулируемо, просто няма смисъл да се споменават. В случай, че реша да изреждам всичко, страницата ще ми се види тясна.


Понеже се оплаках направо в Опел от всичко това, пиарката Люба Ганчева ми поиска номера на колата, за да види дали може да ни се вярва. А след като с колегите й явно са се убедили в истината, решили са да предупредят персонала за нас. Та той да ни покаже що е то кофти отношение към клиент. От типа: “Я тоя, дето много знае, да ни дойде тук на крака да го видим колко е смел”.


Така нещата се обръщат към лични, което е странна политика, ако е замислена от собствениците от GM. Особено пък по отношение на медия. Чудим се нямат ли си други проблеми със закриване на заводи на Опел и липсата на интерес към фалиралия СААБ та да са опрели до нас.


Още по-интересно се оказа проучване, което направихме с нашите служители сред приятелски фирми, които също като нас използват този модел за служебни коли. Оказа се, че големите вземат по няколко резервни бройки, за да имат оборотни коли, щом се наложи други да престояват в сервиза.


Как се процедира в такива случаи в другите държави? Ами например изтеглят дефектните автомобили и намират начин да се извиняват и да се реваншират на клиентите.


Като не става, ние се обръщаме към нашите приятели от Комисията за защита на потребителите. Че и еврокомисаря по тези въпроси все още е български. Сигурно ще ни помогнат!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби