Свързани новини

07.05.2013 10:47

Програма определя настроението на хората от снимки

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компютърна програма преценява настроението на хората от снимки или видеокадри. Системата разпознава усмивката по девет точки на лицето (ъгълчетата на устата и очите например) и може да определи настроението на група от хора.


Създателите на новата програма са австралийски учени и смятат, че тя може да се използва както за бърз подбор на снимки от важни лични събития като сватби или кръщенета, така и за анализи на настроенията на тълпите. Програмата помага например да се разбере промяната на настроението на уличната тълпа по време на демонстрации. Освен това може да се използва като приложение за социалните мрежи, което ще подбира снимките за фотоалбума, за да може най-щастливите усмивки да бъдат показани първи. Поредица от тестове са направени на новата програма, за да се установи до колко точно работи тя.


Оказва се, че хората, които са в центъра на снимките, получават най-точна оценка на настроението си. При финалните изпитания системата не е покрила мнението на хората само в 7% от случаите.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог