11.12.2015 10:51

Създадоха холограми, които реагират на докосване

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Японски изследователи са създали холограми, които реагират на човешко докосване, пише Gizmag. Технологията включва използване на лазери, които са в състояние да симулират физична материя, излъчвайки светлина в триизмерна форма.



Генерираните от компютър Вълшебни светлини, са малки холограми - максималният им обем е 1 кубичен сантиметър, но биха могли да се уголемят с по-големи оптични устройства. При докосване, носещо се във въздуха холографско сърце се разпада, разделяйки се на две и възстановява формата си след отстраняване на пръста. Думата “любов” при докосване се превръща в “омраза”, а в летяща кутийка с пръст може се сложи отметка.



   Д-р Йочи Очиай казва, че изобретението би могло да се използва за триизмерна комуникация - на строителни обекти или за медицински инструкции, например. Други възможни приложения са холографски компютърни клавиатури, прожектирани в скута на потребителя, или видео конференции, включващи “истинско” ръкостискане. “Ако можем да прожектираме изображение в три измерения и ако можем да го докосваме, то можем да направим нещо, за което да мислим, че наистина съществува,” казва Очиай. “Всекидневието на хората ще се промени, ако използваме по-големи лазери в по-големи пространства, където хората могат да взаимодействат с холограмите,” добавя ученият.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Комуникацията днес ще върви със страшна скорост

Комуникацията днес ще върви със страшна скорост, което