Mercedes-Benz ще разработи следващото си поколение водещ седан S-Class

Свързани новини

06.09.2024 08:00

Следващото поколение на Mercedes S-класа, планирано с газ и електричество

Видян 3465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz ще разработи следващото си поколение водещ седан S-Class, за да предложи на купувачите избор между електрическо задвижване или такова с газов двигател на борда.

Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор на Mercedes Ола Келениус в интервю за Autocar, публикувано в петък.

„В бъдеще ще има две S-класи – ICE и електрическа“, каза той.




Стратегията е в съответствие със съобщението на Mercedes през февруари, че автомобилният производител планира да продава автомобили, задвижвани с газ, през следващото десетилетие. Преди това Mercedes планираше да продава изключително електромобили до 2030 г.

Келениус, докато говори с Autocar, също потвърди, че работата по следващо поколение EV платформа за модели със среден и пълен размер, известна като MB.EA Large, продължава, което е в противоречие с предишно съобщение, че платформата е била отложена.

Следващата S-класа, която ще бъде осмото поколение на емблематичната табелка, трябва да се появи в края на десетилетието. Според Autocar, газовата и електрическата версия ще имат един и същ дизайн отвътре и отвън, но ще използват отделни платформи.

Съобщава се, че газовата версия ще използва актуализирана версия на текущата платформа на S-Class, докато електрическата версия ще използва новата MB.EA Large. Стратегията е различна от тази, използвана от BMW за неговия съперник 7-Series, чиито газови и електрически версии споделят платформа. По същия начин, газовите и електрическите версии на G-класата на Mercedes също споделят платформа.



G 580 2025 с EQ технология

Със следващата S-класа, която става електрическа, това означава, че хечбекът EQS, настоящият пълноразмерен EV на Mercedes, вероятно ще отпадне след настоящото поколение.

Продажбите както на S-класата, така и на EQS отбелязаха рязък спад през тази година. Mercedes успя да продаде само 5 108 екземпляра от EQS в САЩ през първата половина на 2024 г., което е спад от 52% спрямо същия период преди година. Продажбите на S-Class са дори по-ниски, достигайки 4785 единици за периода, което е спад от 33% спрямо предходната година. Ниските продажби на S-Class накараха Mercedes този месец да намали производството от две смени на една смяна.

Преди пристигането на следващата S-класа, Mercedes ще направи сериозен фейслифт на настоящата кола. EQS също ще бъде актуализиран приблизително по същото време. И двете актуализации се очаква да бъдат представени за моделната година 2026 в САЩ.


Източник: Motorauthority



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Гала

Ето каква заплата взима Гала на месец, за да става сутрин в 4:30

Рекордна заплата взима Гала в Нова тв. ...

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей